NATO Zirvesi sonrası Erdoğan’dan İsveç ve AB’ye üyelik açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

NATO Zirvesi sonrası Erdoğan’dan İsveç ve AB’ye üyelik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılım protokolleri ile ilgili olarak, "Meclisimiz adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir" dedi.

"Avrupa Birliği üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması noktasında olumlu bir kanaat hakim" diyen Erdoğan, "Türk ekonomisine çarpan etki yapacak Gümrük Birliğinin güncellenmesi müzakerelerini hızlandıracağız. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Avrupa Birliği’nden göreceğimiz olumlu çalışmalar neticesinde biz de verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için çalışmalara başlarız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "F-16 satışıyla ilgili Biden ve yönetimi ülkemiz lehine tutum sergiliyor. Bakanlarımız muhataplarıyla görüşerek sürecin lehe dönüşmesini inşallah temin edecek" dedi.

“Rasyonel politikaları hayata geçiriyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretler konusunda da konuşan Erdoğan, "Daha önceki görüşmelerimizde 'Türkiye'ye ciddi yatırımlar yapmaya hazırız’ dediler. Bunu bu ziyaretle noktalamış olacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası rezerv birikimini artırmak için rasyonel politikaları hayata geçiriyor, uluslararası yatırımları ülkeye çekmek için çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan, "1 aylık dönemde Merkez Bankası net rezervleri 14,2 milyar dolar iyileşme gösterdi. Bu rakamlar ekonomi, finans, ticaret çevrelerine güven ve cesaret veriyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun, enflasyonu yine tek haneye indireceğiz. Ekonomiyi güçlendirecek, Türkiye’yi büyütecek adımları attık, atıyoruz” şeklinde konuştu.