Neçirvan Barzani 10 Haziran'da yemin edecek

Neçirvan Barzani 10 Haziran'da yemin edecek

Kürdistan Parlamentosu’nda 28 Mayıs'ta gerçekleşen oylama ile Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani’nin yemin töreninin tarihi belli oldu. Göreve 10 Haziran'da başlayacak olan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin ilk icratı Kürdistan Bölgesi hükümetinin Başbakanı’nı ataması olacak.

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Vala Ferîd 10 Haziran’da Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yemin töreni için tüm üyelerine oturuma katılmaları için davetname gönderdi.

Yemin törenine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda siyasetçi ve misafir katılacağı bu nedenle  Kürdistan Parlamentosu’nun yetersiz kalacağından tören başkent Erbil’de Saed Ebdulla Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kürdistan Parlamentosu oturumundaki programa göre 10 haziran Pazartesi günü gerçekleşecek oturumda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani yemin töreni ardından yeni hükümeti kurması için Mesrur Barzani’yi görevlenirecek.

KDP Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, yaptığı açıklamada hükümetin haziran sonuna kadar kurulacağını söyledi. Zebari, YNK’nin sürece katılması halinde dahi hükümetin kuracağını belirtti.