Neçirvan Barzani, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen ile bir araya geldi

Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’nın ikinci gününde Kürdistan Bölgesi Başkanı Başkan Neçirvan Barzani, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen ile bir araya geldi
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere AB ile Irak arasındaki ortaklığı daha da ilerletme konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Görüşmede IŞİD'e karşı mücadelede sahadaki son gelişmeler, Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ve Erbil-Bağdat müzakerelerinde kaydedilen ilerleme ele alındı.
 
Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerine değer verdiğini yineleyen von der Leyen, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların yanı sıra Kürdistan Bölgesi'ndeki iç sorunların da çözülmesini önemli gördüklerini vurgu yaptı.
 
Ursula von der Leyen, bu bağlamda Avrupa Birliği'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne tam destek verdiğini dile getirdi.
 
Başkan Neçirvan Barzani ise Avrupa Birliği'nin Irak'ta ve Kürdistan Bölgesi'ne her alanda verdiği destek ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti. Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Irak hükümeti ile müzakere ve sorunları çözmeye hazır olduğunu vurguladı.
 
Görüşmede enerji krizi, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Avrupa Birliği'nin bölgedeki rolü de ele alındı.
 
Ayrıca görüşme hakkında Twitter hesabından bir açıklama yapan Başkan Neçirvan Barzani, “Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere AB ile Irak arasındaki ortaklığı daha da ilerletme konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirdim” dedi.