Neçirvan Barzani: "Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız"

Neçirvan Barzani: "Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız"

Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, dünya, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu zorlu sürecin atlatılacağından emin olduğunu söyledi.

KDP’nin kuruluşunun 74’üncü yıldönümü ve Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, “Partimizin kuruluşunun 74’üncü yıldönümünde Kürdistan’ın özgürlüğü için canlarını feda eden ölümsüz şehitleri saygıyla anıyorum. Şehitlerin yakınlarını ve Peşmergeleri selamlıyor, Başkan Barzani, politbüro, kadrolar, üyeler ve parti taraftarlarını kutluyorum” dedi.

Ölümsüz lider Mele Mustafa Barzani ve tarihi bir zorunluluk olarak KDP’yi kuran tüm lider ve mücadelecileri andığını kaydeden Neçirvan Barzani, onların son nefeslerine kadar Peşmerge olarak mücadele ettiklerini ve Kürdistan için mücadeleyi sonraki nesillere aktardıklarını belirtti.

KDP’nin Kürdistan halkının meşru hakları için kurulduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, KDP’nin Kürdistan’ın başarısı amacıyla demokrasi, özgürlük ve siyasi sistemin düzeni için çalıştığını bildirdi.

Partinin tüm zorluklara göğüs gerdiğini, şimdi de hükümet ve diğer kurumlar aracılığıyla Kürdistanlıların yaşamını iyileştirmek ve sorunların çözümü için çalıştığını söyleyen Neçirvan Barzani, kazanımların korunması için parti olarak her zaman olduğu gibi taraflar arası birlikten yana olacaklarını ifade etti.

Irak hükümeti ile yaşanan sorunların anayasal zeminde çözümü ve federal sistemin güçlendirilmesinde KDP’nin rolüne değinen Neçirvan Barzani,  Kürdistan Bölgesi, Irak ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu zorlu sürecin aşılacağına inandığını belirtti.