Neçirvan Barzani Doha'da Katar Emiri ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Başbakan Şeyh Halid Bin Halife Al Sani ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani Doha'da Katar Emiri ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Katar'ın başkenti Doha'ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyareti kapsamında bugün önce Katar Başbakanlık konutunda Başbakan Şeyh Halid Bin Halife Al Sani ile görüştü.

Rûdaw muhabiri Helkawt Aziz’nin Doha’dan aktardığına göre, görüşmede Katar’ın başkent Erbil’de konsolosluk açma girişimlerinin yanı sıra Doha-Erbil arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

Görüşmede konuşulan diğer konulardan biri de bölgedeki gelişmeler ile Irak’ta 10 Ekimde gerçekleştirilen seçim süreci ve hükümet kurma çalışmaları oldu.

Başkan Neçirvan Barzani daha sonra Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani görüştü.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa, “Görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın Katar ile ilişkilerinin güçlendirilmesi, Irak ve bölgedeki durumun yanı sıra taraflar arasındaki önemli konuların ele alınacak” dedi.

Neçirvan Barzani, dün de Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani ile bir araya gelmişti.