Neçirvan Barzani, Dubai’de BAE Ulusal Günü kutlamalarına katıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Günü'nü kutlayan Başkan Neçirvan Barzani, Başkan Al Nahyan ve halkını tebrik ederek başarılarının ve ilerlemelerinin devamını diledi.

Neçirvan Barzani, Dubai’de BAE Ulusal Günü kutlamalarına katıldı

“2 Aralık Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Günü” bu yıl ülkede çevre ve iklim konusundaki en büyük uluslararası etkinlik olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin (COP28) Taraflar Konferansı’na ev sahipliği yapmasıyla aynı zamana denk geldi.

BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın resmi daveti üzerine İklim Zirvesi’ne katılmak üzere Dubai’ye giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bu yıl 52’ncisi düzenlenen BAE Ulusal Günü törenlerine katıldı.

Tören, COP28’ye davet edilen konuk liderler ve katılımcılarının hazır bulunmasıyla gerçekleştirildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Barzani, Kürdistan Bölgesi adına BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve halkını tebrik ederek başarılarının ve ilerlemelerinin devamını diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, COP28 zirvesi kapsamında değişik ülkelerin liderleri ile bir araya geldi.

Perşembe günü başlayan ve 12 Aralık'a kadar devam eden konferans, insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük zorluk olan iklim değişikliğiyle yüzleşmeyi amaçlıyor.