Neçirvan Barzani: Eğitim ve öğretim, her toplumun başarısının temelidir

Başkan Neçirvan Barzani, "Eğitim ve öğretim, her toplumun başarısının temelidir. Sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun anahtarı, eğitime verdiği önemde yatmaktadır" dedi.

Neçirvan Barzani: Eğitim ve öğretim, her toplumun başarısının temelidir

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Duhok Üniversitesi'nin 29. Mezuniyet Törenine katıldı.

Tören, bugün (17 Ekim 2024) Duhok Stadyumu'nda düzenlendi ve üniversitenin 19 farklı bölümünden 5 bin 51 öğrenci mezun oldu.

Törende konuşma yapan Başkan Neçirvan Barzani, öğrencilerin azim ve çabalarını takdir ederek, mezunlara seslendi.

Başkan Neçirvan Barzani, "Eğitim ve öğretim, her toplumun başarısının temelidir. Sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun anahtarı, eğitime verdiği önemde yatmaktadır" dedi.

Neçirvan Barzani, "Unutmayın ki diplomalarınız, mesleki ve akademik anlamda başarınızın tek göstergesi değildir. Bu diplomalar, toplumunuza daha iyi bir gelecek sağlamak için öğrendiğiniz bilgi ve becerileri kullanma sorumluluğunu da sizlere yükleyecektir" dedi.

Mezunların aldığı eğitimin, ülkenin ve toplumun karşılaştığı sorunları çözmek için bir yol gösterici olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, mezunlara sadece akademik ve mesleki alanda değil, aynı zamanda sosyal, kültürel, ekonomik, yönetimsel ve siyasi alanlarda da fark yaratmaları gerektiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, eğitimin her toplumun ilerlemesinin temel taşı olduğunun altını çizerek, "Sağlıklı ve gelişmiş bir toplum için eğitimle başlamalıyız" dedi.

Mezunlardan, dünyanın bilimsel gelişmelerini yakından takip etmelerini ve bu gelişmelere gereken önemi vermeleri çağrısında bulunan Başkan Neçirvan Barzani, teknolojinin üniversitelerde daha fazla önemsenmesi gerektiğini ve yaşamın her alanında bilimsel becerilerin kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Neçirvan Barzani, günümüz ve gelecekteki fırsatlar ve riskler konusunda bilinçli olunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında, iklim değişikliği konusuna da değinen Başkan Neçirvan Barzani, Irak'ın da bu küresel sorundan ciddi şekilde etkilendiğini ifade ederek, "İklim değişikliği sorununu ve risklerini çözme konusunda ciddi adımlar atmalısınız" diyerek, bu konunun önemine dikkat çekti.

Bilimsel araştırmalara verilen önemin artırılması gerektiğini belirten Başkan Neçirvan Barzani, "Üniversitelerimiz, dünya genelindeki üniversiteler ve bilim merkezleriyle daha güçlü bağlar kurmalı ve insani bilimlere daha fazla değer vermeli" dedi.

Bu konuşma, mezunlara sadece kendi alanlarında değil, toplumun her kesiminde katkıda bulunmaları gerektiğini hatırlatarak, “Sizleri geleceğe dair büyük bir sorumlulukla baş başa bırakıyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.