Neçirvan Barzani Fransa Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un resmi davetlisi olarak Paris’e giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani Fransa Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Neçirvan Barzani ile Le Drian arasındaki görüşmede, Fransa ve Kürdistan Bölgesi ile Irak ilişkilerinin geliştirilmesi, Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölgenin genel durumu, Irak’taki seçim süreci, terör tehlikesi ve IŞİD’in yeniden dirilmesi, Uluslararası Koalisyonun Irak’taki görevi, bileşenler ve Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelerin durumu ele alındı.

Barzani ile Le Drian, Fransa ve Kürdistan Bölgesi ile Irak ilişkilerinin geliştirilmesine ve Uluslararası Koalisyonun Irak’taki görevinin devamına ve IŞİD ile mücadelede yardımının devam etmesinin gerekliliği konusuna vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki yardımlaşma ve ortaklık ile bölgede sorunların çözümü ve huzur ile istikrarın sağlanması için Fransa ve uluslararası toplumun yardımı değerlendirildi.

Neçirvan Barzani, Macron’un resmi davetlisi olarak dün Paris’e gitmişti. Başkan Barzani, Cumhurbaşkanı Macron’la 2 saate yakın bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşme sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Barzani, “Bugün Paris’te arkadaşım Başkan Emmanuel Macron’la görüştüğüm için çok mutluyum. Fransa'nın Kürdistan Bölgesi'ne verdiği sürekli destekten dolayı teşekkürlerimi yineledim. İkili ilişkileri, Irak ve bölgesel sorunları ve önümüze çıkan fırsatları ve zorlukları tartıştık” ifadelerini kullandı.

Fransa'daki temaslarına devam eden Başkan Barzani’nin, Paris Belediye Başkanı ile görüşmesi bekleniyor.