Neçirvan Barzani Lordlar Kamarası Başkanı McFall ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, İngiltere Lordlar Kamarası Başkanı John McFall ile bir araya geldi. Başkan McFall, Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Neçirvan Barzani Lordlar Kamarası Başkanı McFall ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Londra’daki temaslarının ikinci gününde bugün İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası’na gederek Başkan John McFall ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Irak ve bölgede yaşanan gelişmeler, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi süreç, erken genel seçimler, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin İngiltere ile ilişkileri, terörle mücadele, Kürdistan Bölgesi’ndeki mültecilerin durumu, Covid-19 pandemisi ve iklim değişikliğinin Irak ve Kürdistan Bölgesi üzerindeki etkileri gibi bir dizi konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kürdistan Bölgesi’ndeki demokratikleşme sürecinden övgü ile söz eden McFall, kadınlara ve diğer bileşenlere siyasi ve toplumsal konularda ve yine hükumet kurumlarda yer verilmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.

John McFall, “İngiltere Parlamentosu’nun Kürdistan Bölgesi’ne desteği devam edecek. Bu amaçla hükumete öneri ve görevler vereceğiz” dedi.

 Lordlar Kamarası Başkanı John McFall ayrıca, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında Kürdistan Bölgesi’nin üstlendiği rol için de teşekkürlerini iletti.

Başkan Neçirvan Barzani de İngiliz Parlamentosu ve Lordlar Kamarası’na Irak ve Kürdistan Bögesi’ne verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Barzani, IŞİD’in Ezidi Kürtlere ve diğer bileşenlere karşı işlediği suçları “soykırım” olarak tanıyan İngiltere Parlamentosu’na da ayrıca şükranlarını iletti.  

Neçirvan Barzani, ayrıca, İngiliz Parlamentosu’ndan demokrasi ve kurumların güçlendirilmesi konusunda Kürdistan Bölgesi’nde destek sağlamalarını istedi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Londra gezisi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, dün resmi ziyaretlerde bulunmak üzere İngiltere’ye gitti.

İlk olarak İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile bir araya gelen Barzani, akşam saatlerinde İngiltere Parlamentosu Kürdistan Dostluk Grubu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani 17 Eylül günü de İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşecek.

Rudaw