Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gitti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gitti.

Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gitti

16-18 Şubat tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından savunma ve güvenlik uzmanlarının yanı sıra üst düzey siyasetçiler 60'ıncı kez Almanya'nın Münih kentindeki Güvenlik Konferansı'nda bir araya gelecek.

Başkan Neçirvan Barzani de bu yılki konferansa katılmak üzere bugün öğleden sonra Münih’e gitti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani konferans sırasında değişik ülkelerin liderleri ve üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek.

Irak, bölge ve dünyada güvenlik ve istikrar konularında karşı karşıya kalınan zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak olan görüşmelerde Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin görüşlerini aktaracak.

Gündemde ayrıca ikili ilişkilerin geliştirilmesi, terörle mücadele ve güvenlik alanında ortak işbirliği, Irak ve Orta Doğu'da barış ve istikrarın korunması, kaosun önlenmesi için birlikte çalışmanın önemi gibi konular da bulunuyor.

Almanya'da 16 Şubat'ta başlayacak 60. Münih Güvenlik Konferansı'nın (MSC) ana konularının; 3. yılına girecek Rusya-Ukrayna Savaşı, Orta Doğu'daki gerilim ve çatışmalar ile Avrupa’nın dünyadaki azalan rolü olduğu bildirildi.

60. Münih Güvenlik Konferansı'nın 16 Şubat’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açılış konuşmasıyla başlayacak.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg da dahil olmak üzere 50’den fazla devlet ve hükümet başkanı ile yaklaşık 100 dışişleri ve savunma bakanı da konferansa katılacak.