Neçirvan Barzani sel felaketinin yol açtığı yaralarının sarılması için talimat verdi

Başkan Neçirvan Barzani, 11 kişinin yaşamını yitirdiği felaket sonrası Erbil Valisi Omid Xoşnav ile telefon görüşmesi yaptı.

Neçirvan Barzani sel felaketinin yol açtığı yaralarının sarılması için talimat verdi

Kürdistan Bölge Başkanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamaya göre, Vali Xoşnav, Başkan Barzani’ye, sel altında kalan bölgelerindeki son durumu anlattı. Can ve mal kaybı ile ilgili ellerindeki bilgileri paylaştı.

Açıklamada, "Başkan Neçirvan Barzani, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletmenin yanı sıra, ilgili birimlerin ve devlet kurumlarının öncelikli olarak süratle vatandaşların canlarını kurtarmak için çalışmaları yönünde talimat verdi. En kısa sürede mağdurların ihtiyaçlarına cevap verileceğini söyledi. Hastanelerin de yaralıların tedavisi için en iyi şekilde hazırlanacağını kaydetti” denildi.

Erbil Valisi Xoşnav da Başkan Barzani’ye görüşmede selden etkilenen bölgelerdeki durum, arama kurtarma çalışmaları ve selin başlangıcından bu yana görev yapan ekiplerin çalışmalarını anlattı ve “İlgili kurumlar gelişmeleri sürekli takip etmekte ve gerekli çalışmaları yapmaktadır” dedi.

Vali Xoşnav bugün ayrıca; Erbillilerden acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve şehir içi ile şehirler arası yolları kullanmamalarını istemişti.