Netanyahu'dan İran ve Lübnan Hizbullahı'na: İrademizi sınamayın

İsrail Başbakanı Netanyahu ise İran ve Lübnan Hizbullah'ını "irademizi test etmeyin" diyerek uyardı. İsrail parlamentosu Knesset'te yaptığı konuşmada Netanyahu "Aynı hataları yapmayın, çünkü bu kez ödeyeceğiniz bedel çok daha yüksek olacak" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'dan İran ve Lübnan Hizbullahı'na: İrademizi sınamayın

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Meclisin yeni dönem açılış töreninde yaptığı konuşmada İran ve Lübnan Hizbullahı'na uyarı yaparak "bedelinin çok ağır olacağını" söyledi.

Netanyahu, Meclisin yeni dönem açılış konuşmasını takım elbise giymeden kravatsız ve siyah gömlekle yaptı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve diğer Filistinli grupların başlattığı sürpriz saldırıya dair Netanyahu, "Yanıtlanması gereken çok soru var, dersleri çıkarmaya başladık." dedi.

Netanyahu, İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırında askeri faaliyetlerini artıran Hizbullah'ı ABD Başkanı Joe Biden'ın uyardığını ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Savaşı zafer elde etmeden bitirmeyeceklerini ve amaçlarının Hamas'ı devirmek olduğunu vurgulayan Netanyahu, İran ve Lübnan Hizbullahı'na seslenerek, "İran ve Hizbullah'ı uyarıyoruz, irademizi sınamayın. Bedeli çok daha ağır olur." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşmasının devamında, "Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır" dedi. Netanyahu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır"

"On gün önce başımıza gelen felaketle ilgili pek çok soru işareti var. Her konuyu derinlemesine araştıracağız.

Ulusumuz tek bir hedef doğrultusunda birleşmiştir, zafer. Zafer kazanacağız çünkü bu, karanlık güçlerle dolu bu bölgedeki varlığımızla ilgili. Hamas, İran ve Hizbullah'tan oluşan şeytani eksenin bir parçasıdır. Amaçları Orta Doğu'yu bir kaos uçurumuna sürüklemektir.

"Dünya, Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse Hamas'ı yenmek için de birleşmeli"

Artık dünyadaki pek çok kişi İsrail'in kiminle karşı karşıya olduğunu anlıyor. Hamas'ın Nazizmin yeni bir versiyonunu temsil ettiğini anlıyorlar. Dünya Nazileri ve IŞİD'i yenmek için nasıl birleştiyse, Hamas'ı yenmek için de birleşmelidir

Biz tüm ailelere bağlıyız. Kardeşlerimizi geri getirme çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz"