Numan Kurtulmuş: 'Anadil ana sütü kadar helaldir'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kürt kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda, “Anadil ana sütü kadar helaldir” dedi.

Numan Kurtulmuş: 'Anadil ana sütü kadar helaldir'

AK Parti'den yapılan açıklamaya göre Kurtulmuş, parti genel merkezinde  Kürt kanaat önderleriyle bir araya geldi.

AK Parti'nin, Türkiye'de birliğin, beraberliğin, kardeşliğin teminatı bir siyasi hareket olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu hareketin aynı zamanda farklı toplumsal kesimleri bir arada tutabilen kapsayıcılıkta olduğunu kaydetti.

"Anadil ana sütü kadar helaldir."

Türkiye'de Anadil üzerinden siyasette ayrışma yaratmaya çalışanlar bulunduğunu, kendilerinin ise "Anadili ana sütü kadar helaldir." dediklerini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kimin hangi ana dilini konuşarak dünyaya geleceğini tayin etmek kendi elinde değildir. Benim annem Türk olduğu için ben Türkçe konuşuyorum. İçinizde birçok arkadaşımızın annesi Kürt olduğu için Kürtçe konuşuyorsunuz. Ne benim, Türkçe ana diline sahip olmak dolayısıyla sizin üstünüzde ne de sizin Kürtçe ana dilinize sahip olmak dolayısıyla benim üstümde bir rüçhaniyetiniz var. Biz insanların tamamını rengine, diline, ırkına, soyuna, sopuna, zenginliğine, fakirliğine bakmaksızın hazreti insan olarak görür ve insanları yaradılışta eş olarak kabul ederiz. Bu siyasi anlayışla hareket ettiğimiz için Türkiye'de on yıllar boyunca dokunulmaz zannedilen, dokunanın elinin yandığı alanlarda büyük reformlar yapmak da AK Parti'ye nasip oldu."