Nuri Maliki, Kerkük’te Türkmen ve Arap temsilcileriyle buluştu

Kerkük'teki Arap ve Türkmenlerden oluşan ortak bir heyet, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Kerkük'teki siyasi gidişatın düzeltilmesi gereğini belirtti.

Nuri Maliki, Kerkük’te Türkmen ve Arap temsilcileriyle buluştu

Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki, 18 Ağustos 2024 Pazar günü, Arap ve Türkmenlerden oluşan ortak bir heyetle Kerkük'te bir araya gelerek ülkedeki genel durumu ele aldı.

Görüşmede ayrıca Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Türkmen ve bazı Arap temsilcilerin hazır bulunmadığı ve Bağdat'taki Reşid Otel'de yapılan toplantıda kararlaştırılan Kerkük yerel yönetiminin oluşumu konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Kerkük'te güvenlik ve istikrarın korunması ile Kerkük'ün siyasi yolunun düzeltilmesi için ortak çabaların önemi vurgulanan görüşmede, ilde güçlü bir yerel yönetimin olması gerektiğine de dikkat çekildi.

Kerkük İl Meclisinin 5 Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), 3 Arap ve 1 Hristiyan üyesi 10 Ağustos'ta Bağdat'taki Reşid Otel'de toplanarak valilik ve meclis başkanlığı için oylama yapmıştı.

Toplantı kapsamında yapılan oylamada YNK'li Rebwar Taha valilik görevine seçilirken, il meclisi başkanlığına Araplardan Muhammed Hafız getirilmişti.

Kerkük Meclisindeki Türkmen, KDP ve 3 Arap üye oylamayı boykot ederek toplantıya katılmamıştı./K24