Nusaybin'de haber alınamayan köy: 3 ölü, 2 kayıp, 39 kişi işkencede

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Koruköyü'nde 11 Şubat Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Nusaybin'de haber alınamayan köy: 3 ölü, 2 kayıp, 39 kişi işkencede

İlan edilen sokağa çıkma yasağının ardından köyde abluka sürerken, köyde son bir hafta içerisinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı, 2 kişinin de kayıp olduğu iddia ediliyor.

İncelemelerde bulunmak üzere köye girmek isteyen HDP heyetine ise izin verilmedi.

Yaşananlara ilişkin Mardin Valiliği'nin açıklamada Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçelerine bağlı köylerde 7 günden bu yana operasyonların devam ettiği belirtildi. Valilik ayrıca, operasyonlarda 2 üst düzey PKK'linin 'ölü olarak ele geçirildiğini' söylüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Urfa'nın Viranşehir ilçesindeki bombalı saldırının ardından "Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var, güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi” ifadelerini kullandı. Soylu, konuşmasında isim vermezken, işaret ettiği yer ve kişiye ilişkin de şu ifadeleri kullandı: Çok uzun zamandır memlekette patlama, çatlama olmuyor, derslerini veriyoruz. Yaklaşık 5 aydır peşinde olduğumuz bir hain var. Güvenlik güçlerimiz gereken cevabı verdi ve etkisiz hale getirdiler.

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in de aralarında olduğu heyetin köye girişine izin verilmedi. Koruköy'ün yakınına giden heyetin önü, içerisinde bir askerin de bulunduğu bir araç tarafından kesildi. Milletvekillerinin köye girişi de engellendi.