Özgür Özel: 'DEM Parti, 1 Nisan sonrasına dönük AK Parti’yle görüşmeler yapıyor'

CHP lideri Özgür Özel, Meclis’te gazetecilerle buluştu: “Açık söyleyeyim. Gizli protokol yüzünden DEM seçmeni Soylu’dan kaçarken Zafer’e tutulduğumuzu söylüyordu.” “DEM Parti, AK Parti'yle 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapıyor.”

Özgür Özel: 'DEM Parti, 1 Nisan sonrasına dönük AK Parti’yle görüşmeler yapıyor'

CHP lideri Özgür Özel, Meclis’te gazetecilerle buluştu. CHP lideri Özgür Özel, CHP-DEM kent uzlaşısıyla ilgili görüşlerini, TBMM’de gazetecilerle paylaştı. Özel’in değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

“DEM, 1 Nisan sonrasına dönük AK Parti’yle görüşmeler yapıyor”

“Bir önceki seçim ile bu seçim arasında şöyle bir fark var: Bir önceki seçimde HDP hiçbir talebi olmadan AK Parti’ye kaybettirmek için her şeyi yapıyordu. Bu seçimde gücünü biraz da muhalefete gösterme isteğinde. Görünürde baktığımız da DEM Parti’nin izlediği strateji de; milletvekillerinden okuduğumuz sözcüleri tarafından yalanlanmayan bir şekilde, AK Parti’yle 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil, gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var, bu çok ortada.

DEM’le aramızda bir protokol yok, kent uzlaşısı var. Bizim de oy vereceğimiz adayları olduğunda, o adayları destekleyeceğimizi söyledik DEM’e.”

“Seçmende hayal kırıklığı yaratmadık”

“Baktığınızda şartlar çok lehimize değil görünüyor ama diğer yandan seçmende bir değişiklik yok. Seçmenin reflekslerinde bir değişiklik yok. 2019 başarısını bize yaşatan seçmenin saraya itirazı devam ediyor. Bahçeli’ye itirazı devam ediyor. Kent suçlarına itirazı devam ediyor. İsrafa itirazı devam ediyor ve ayrıca şimdi 2019’dan farklı şöyle bir şey var: Bir takım olumsuz iddiaların da ortadan kalktığı bir süreç yaşanıyor. Mesela 2019’da – İstanbul CHP’ye geçerse İspark PKK’nın olacak, Ankara CHP’ye geçerse su faturalarını teröristler de açacak- diyorlardı. Pratik o değil, vatandaş gördü. Artık böyle bir korkunun, böyle bir sözün bir karşılığının olmadığı, bunun bir kara propaganda olduğu ortaya çıktı.

CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir kaygısı vardı. Pandemide 5 kata çıkan sosyal yardımlar oldu ve sürüyor. Biz İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hiçbir yerde seçmende hayal kırıklığı yaratmadık. Bütün memnuniyet anketlerinde seçildikleri noktanın gerisinde olan belediyemiz yok.

Bazı yönetimsel hatalar oldu, bazı problemler yaşandı ama şimdi bence çok önemli bir başarı elde ettik ve seçmen değişmedi, ilave seçmen var. O seçmenin üçte ikisinin de muhalif olduğu ve bu iktidarla hareket etmediği ortada.”

“Seçmen kendini ve kentini düşünür”

“Açık söyleyeyim: 5 Kasım günü parti yönetimine geldiğimizde ortadan kalkmış bir ittifak kapasitesi vardı. Gizli protokol yüzünden.  DEM seçmeni Soylu’dan kaçarken Zafer’e tutulduğumuzu söylüyordu.
Ben beyaz çiçeği aldım gittim ama ittifak yapmaya razı edemedim eski ortakları. Ama muhaletfe muhalefet etmedim. Özenli bir dil kullandım. Partilerin, kendi düşünceleri olabilir ama yerel seçim olduğu için seçmenin burada kendini ve kentini düşüneceğini düşünüyorum.”