PAK: Devlet, imha ve inkar siyasetine devam ediyor

Partiya Azadiya Kurdistanê (PAK), Türkiye’nin Fırat’ın doğu bölgelerine yönelik operasyon tehditleri igili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, devletin imha ve inkar siyasetine devam ettiği belirtildi.

PAK: Devlet, imha ve inkar siyasetine devam ediyor

Partiya Azadiya Kurdistanê (PAK), Türkiye’nin Fırat’ın doğu bölgelerine yönelik operasyon tehditleri igili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, devletin imha ve inkar siyasetine devam ettiği belirtildi.

PAK’tan yapılan açıklama şöyle:

Savaşa, askeri operasyonlara hayır;  Siyasi çözüme evet

Türkiye Devleti, Kuzey Kürdistan’daki askeri operasyonlarını, Güney ve Rojava Kürdistanı’na yönelik saldırı ve operasyonlarla birlikte sürdürüyor.

En son Şengal, Mahmur ve Güney Kürdistan’ın birçok bölgesine yapılan saldırılarda, sivil yerleşim alanları da zarar gördü, birçok insan yaşamını yitirdi.

Batı Kürdistan’da Kürtlerin hiç bir siyasi statü kazanmaması yönünde açık bir tutum alan Türkiye Devleti , Batı Kürdistan(Rojava Kürdistanı)  ve Fırat’ın Doğu’suna  yeni saldırılar için  hazırlıklarını sürdürüyor.

95 yıldır savaş, saldırı, imha ve inkâr siyasetini yürüten Türkiye Devleti, Kürt ve Kürdistan sorunun siyasal bir sorun olduğu gerçekliğini göz ardı etmeye, savaş, saldırı, askeri operasyon ve Kürt karşıtlığına dayalı çözümsüzlük siyasetinde diretmeye devam ediyor.

Türkiye Devleti’ne açık çağrıda bulunuyoruz: Kuzey, Güney ve Rojava Kürdistanı’ndaki  tüm askeri saldırı ve operasyonlara son verin; Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da düşünce ve örgütlenme özgürlüğünü yok sayan gözaltı, soruşturma, hapis ve işkenceleri durdurun.

Kürt ve Kürdistan sorununun diyalog yoluyla siyasal çözümü için  savaşa son verilmeli, Kuzey Kürdistan’daki tüm Kürt partilerinin katılımıyla gerçek bir siyasal çözüm sürecinin başlatılması için Türkiye Devleti adım atmalıdır.

Siyasal çözüm kanallarının açılabilmesi ve kalıcı bir niteliğe kavuşması için, PKK’yi  ateşkes ilan etmeye, silahlı eylemlerine son vermeye çağırıyoruz.

Rojava  Kürdistanı’ndaki kazanımların korunması  ve Rojava Kürdistanı’ndaki   özgürlük mücadelesinin geliştirilmesi için, TEVDEM, ENKS ve tüm Kürt partilerini birbirlerini kabullenmeye, birbirlerinin siyasal hak ve özgürlüklerine saygılı olmaya; askeri, siyasi, ekonomik, idari bir program etrafında ortak yönetimlerini oluşturmaya; her türlü dış saldırı ve plana karşı ortak bir irade geliştirmeye çağırıyoruz.

Türkiye Devleti’nin  Rojava Kürdistanı’na saldırılar gerçekleştirmesine engel olunması için, TEVDEM, ENKS ve tüm Kürt partileri, ABD, Rusya,  BM, AB nezdinde ciddi ortak girişimlerde bulunmalıdırlar.

Tüm siyasi parti ve askeri güçler, Kürdistan Bölgesi Parlamento ve Hükümeti’nin meşruluğunu tanımalı, Kürdistan’ın  bu parçasındaki kazanımların korunmasını esas alan bir siyaset geliştirmelidirler.

Türkiye Devleti’nin Güney Kürdistan’a saldırılar gerçekleştirmesine engel olunması için Kürdistan Bölgesi Parlamento ve Hükümeti’ni  ABD, Rusya, Irak Devleti , BM, AB nezdinde ciddi girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.

BM,  AB, ABD, Rusya ve dünya devletlerini, Güney ve Rojava Kürdistanı’na yönelik saldırılara engel olmaya ve Kürt ve Kürdistan sorununa siyasi çözüm için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.