PAK: Kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen bir devletle karşı karşıyayız

PAK: Kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen bir devletle karşı karşıyayız

Ahval'de “Kürtlerin birlik ve çözüm arayışı” konulu Podcast dizisinin bugünkü konuğu Partiya Azadiya Kurdistan-PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) Genel Başkanı Mustafa Özçelik oldu. Kürt siyasetçi, parti olarak Kürtlerin kendi kaderlerini tayin hakkını savunduklarını, bunun yöntemi olarak da bugünkü koşullarda federasyonu önerdiklerini dile getirdi. Kürtler için federasyonun bile Türkiye’de kolay olmadığına dikkat çeken Özçelik “Kürtlerin varlığını bile kabul etmeyen bir devletle karşı karşıyayız” dedi.

HDP’nin kendisini Türkiye partisi olarak tanımladığını söyleyen Mustafa Özçelik, “Kürdistan ittifakı, Kürdistani program, söylem, siyaset ve davranış tarzına sahip parti ve grupların birliğidir. HDP’nin böyle bir çalışmada yer alması, hele hele bu çalışmanın öncülüğünü üstlenmesini doğru bulmuyoruz. HDP Kürdistani bir parti değilse, o zaman  bu çalışmanın dışında yer almalı” düşüncesini savundu. 

PAK Genel Başkanı Özçelik ile bu podcasti, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin ENKS ile ilgili açıklamasından önce yaptık. Rojava’nın önemli bir kilit olduğunu dile getiren Özçelik, “Rojava Kürdistanı’nda, TEV-DEM, PYD, ENKS, diğer partiler bir araya gelsin, ortak bir askeri, siyasi, ekonomik idari yönetim oluştursunlar ve bu Kürtlerin milli temsiliyetini yapsın. Bu milli mutabakat bir üst organ olan ulusal kongrenin Rojava’da alt yapısını oluştursun” ifadelerini kullandı. 

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.