Paşinyan: ‘Avrupa Türkiye’yi şimdi durdurmazsa, Viyana kapılarında beklesin’

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalar devam ederken, uluslararası alandan Türkiye’nin bölgeye askeri müdahalede bulunduğu yönünde açıklamalar geliyor

Paşinyan: ‘Avrupa Türkiye’yi şimdi durdurmazsa, Viyana kapılarında beklesin’

Bakü’ye açıktan destek veren Ankara’nın Dağlık Karabağ’a Suriye’den cihatçı gönderdiği tartışmaları kamuoyunun gündeminde.

Uluslararası alandan hem Azerbaycan’a hem de Ermenistan’a “itidal” ve “ateşkes” çağrıları gelirken, Ankara’nın tavrına Erivan’dan yeni bir tepki daha geldi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ankara’nın müdahalesine ilişkin “Türkiye’nin Azerbaycan devletini ele geçirme sorununun çözümünü görüyoruz. Artık Azerbaycan kendi geleceğiyle ilgili kararlar almıyor, onun yerine bunu Türkiye yapıyor” dedi.

Paşinyan “Bu politikanın içine teröristler ve paralı askerler çekiliyor. Uluslararası toplum ve özellikle de Avrupa bunu değerlendirmeli. Eğer bunu yapmazsa Türkiye’yi, böyle bir yayılmacı politikasıyla Viyana kapılarında bekleyebilir” ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da dün Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki silahlı çatışmalara askerî müdahalede bulunduğu açıklamıştı.

Le Drian, “Dağlık Karabağ’daki çatışmadan gelen haber, Türkiye’nin askerî müdahalesi olduğu yönünde. Bu, çatışmanın uluslararasılaştırma tehdidini taşıyor. Biz kendimiz bundan her türlü kaçınmaya çalışıyoruz” demişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Türkiye’nin ismini vermeden "Bazı kişilerin Suriye ve bölgedeki diğer yerlerden terörist göndermek istemeleri kabul edilemez" demişti.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz