Pentagon: ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki görevi IŞİD ile mücadeledir

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Patrick Ryder, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki asıl görevinin IŞİD ile mücadele olduğunu belirterek, ancak kendilerini ve güçlerini korumak için askeri harekat yapmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Pentagon: ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki görevi IŞİD ile mücadeledir
Pentagon Sözcüsü Ryder, Irak ve Suriye'de Koalisyon güçlerine 130 saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, “ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki görevi IŞİD ile mücadeledir.” dedi.
 
Sözcü Ryder, günlük basın toplantısında, K24'ün sorusu üzerine, silahlı grupların Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarının tehlikeli olduğunu ve bunun insanları kesinlikle korkuttuğunu söyledi.
 
ABD’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki asıl görevinin IŞİD ile mücadele olduğuna işaret eden Ryder, ancak kendilerini ve güçlerini korumak için askeri harekat yapmaktan çekinmeyeceklerini ekledi.
 
Ryder, güçlerinin Irak'tan çekilme sürecine ilişkin, "Irak Hükümetiyle istişarede bulunuyoruz, ancak ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi konusunda şu ana kadar bir değişiklik yok, Irak Hükümetinin resmi talebi üzerine ülkede bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Güçlerinin IŞİD'le mücadele için Irak'ta kalacağını ve Irak'ı önemli bir ortak olarak gördüğünü kaydeden Ryder, Irak'ta Koalisyon güçlerine 53, Suriye'de ise 77 saldırının düzenlendiğini söyledi.
 
Gazze Şeridi’ndeki durumla ilgili açıklama yapan Ryder, "Sivillerin öldürülmesinden endişe duyuyoruz. Herhangi bir sivilin öldürülmesi bir trajedidir, ancak İsrail'in kendisini savunma hakkı vardır. İsrail, bir 7 Ekim'in daha yaşanmaması için Gazze'deki sivilleri korumalı ve insani yardımın Gazze'ye ulaşmasına izin vermelidir." dedi.
 
Ryder, ABD’nin iki devletli çözüm yoluyla İsrail ve Filistin'in iki komşu olarak barış içinde yaşamasını istediğini ifade etti.