Pentagon: Hedeflediğimiz yerler İran destekli grupların üsleriydi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cuma günü Suriye ve Irak’taki grupların hedef alınmasına ilişkin, "Hedefler İran Devrim Muhafızları ve destekli diğer silahlı gruplar tarafından ABD kuvvetlerine yönelik saldırılarda kullanılan yerlerdi" açıklamasında bulundu.

Pentagon: Hedeflediğimiz yerler İran destekli grupların üsleriydi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da dün düzenlediği günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Ryder, ABD'nin üç askerinin hayatını kaybettiği Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne yapılan saldırı nedeniyle gerçekleştirilen saldırılarda Iraklı güvenlik güçlerinin kayıp verdiği açıklamalarına karşılık olarak, Irak’ta sadece İran destekli grupların hedef alındığını belirtti.

Irak hükümeti yetkililerinin, ABD’nin misilleme saldırılarında aralarında sivillerin de bulunduğu 16 Iraklı güvenlik görevlisinin öldüğü açıklamasına karşılık Ryder, ABD’nin Irak içinde sadece İran yanlısı grupların hedef alındığını belirtti. Ryder, “Neyi hedeflediğimiz konusunda çok açık olduğumuzu düşünüyorum ve bunlar, İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı milisler tarafından ABD kuvvetlerine saldırmak için kullanılan veya kullanılmakta olan tesislerdi" dedi.

'ABD'nin saldırıları henüz tamamlanmadı'

ABD’nin saldırılarıyla bağlantılı olarak "Büyük olasılıkla kayıpların olduğu sonucuna varmak doğru olur" diyen Ryder, saldırıların sonuçlarıyla ilgili belirlemelerin devam ettiğini kaydetti.

Patrick Ryder, Iraklılara, Irak'taki İran destekli grupların saldırılarına karşı ABD askerini koruma hakkını saklı tuttuklarını sürekli olarak ilettiklerini ve ABD’nin misilleme saldırılarının henüz 'tamamlanmadığını' belirterek, “Bu grupların ABD'yi bölgeden ayrılmaya zorlamak gibi açık bir amaçları olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı.