Perinçek’ten ‘HÜDA PAR’ yorumu: Bahçeli bunu nasıl hazmediyor?

Cumhurbaşkanı seçiminde aday olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılaması hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Perinçek’ten ‘HÜDA PAR’ yorumu: Bahçeli bunu nasıl hazmediyor?

Perinçek, “HÜDA PAR kim? Şeyh Said, Seyid Rıza. Bu nasıl milliyetçilik oluyor? Devlet Bahçeli, BBP bunu nasıl hazmediyor?” diye sordu.

Katıldığı Habertürk canlı yayınında “(Vatan Partisi) Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın heykellerini vinci getirip, halkın desteğiyle kaldıracak” ifadelerini kullanan Perinçek şöyle konuştu:

"HÜDA PAR kim? Şeyh Said, Seyid Rıza. Bu nasıl milliyetçilik oluyor? Devlet Bahçeli, BBP bunu nasıl hazmediyor? HÜDA PAR çıkınca ilk biz tavır aldık. HÜDA PAR'ı Meclis'e sokacaklar, öbür taraf da PKK'yı sokuyor. Bunlarla Türkiye'yi götürebilir misiniz? Onun için sistem çöküyor. 540 milyon lirayı Maliye Bakanlığı olarak trink diye ödüyor PKK'ya. Biz ödemeyiz o parayı. Terörü besleyen sistem ayakta kalabilir mi? Onun için Vatan Partisi gerekli.

Biz ameliyat partisiyiz. Türkiye'nin köklü sorunları var. Bankaların kârı bu sene 466 milyon lira. Yüzde 80 kurumlar vergisi koyacağız, bunu yatırım sermayesi yapacağız mesela. Ameliyat olmayayım, aspirinle vaziyeti kurtaralım diye düşünülüyor. PKK ile HÜDA PAR ile işbirliği yapanların hiçbir geleceği yok. Birisi HDP üzerinden PKK ile öteki de HÜDA PAR ile işbirliği yapıyor. Vatan Partisi ne yapacak? Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın heykellerini vinci getirip, halkın desteğiyle kaldıracak. Vatan Partisi Atatürk'ün yanında. Türkiye bunları temizleyecek, göreceksiniz."