Pervin Buldan: HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz

Pervin Buldan: HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda milletvekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın gözaltına alındıktan sonra tutuklanmalarının yankıları sürerken, HDP'ye yönelik baskılara HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan tepki geldi.

Buldan, 7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "İlk darbe 7 Haziran’a yapıldı. HDP bir kez daha kazandı. HDP, Türkiye halklarının sığınacağı bir liman oldu" ifadelerini kullandı.

Daha önce HDP'nin sokaklara ineceğini açıklayan Buldan, 'Demokratik Mücadele Programı' çerçevesinde, partisinin Iğdır İl Örgütü'nü ziyaret etti.

HDP'li belediyelere kayyım atanmasına tepki gösteren Buldan, halk iradesinin gasp edildiğini söyledi.

Buldan, "31 Mart yerel seçimlerinde Iğdır halkı kendi iradesini seçti.  Iğdır’da yaşayan sadece Kürtler değil, bir bütün olarak Iğdır halkı tercihini HDP’den yana yaptı. Kazanımlarımız hazmedilemeyerek yerlerine valiler kayyım olarak atandı. Bu bir siyasi darbedir, bu siyasi darbe yeni değil, uzun süredir Türkiye’de bir yönetim şekli haline geldi. Uzun süredir vekillerimize, belediye eş başkanlarımıza yönelik siyasi gasp operasyonları ile birlikte halklarımız şahsında iradelerine el konuldu. Iğdır halkı yarın önüne sandık koyulsa yarın seçim yapılsa bir kez daha iradesini HDP’den yana yapacaktır. Iğdır Belediyesi hiçbir ayrım yapmadan mahallesinden, ilçesinde herkese aynı hizmeti götürmüş ve ayrım yapmadan insanlara yaptıkları hizmetle HDP’nin farkını ortaya koymuştur. Bu kente Türkler, Kürtler, Azeriler yıllardır barış içerisinde kardeşçe yaşamayı esas almıştır. Yapılan operasyon, atanan kayyım Iğdır halkın iradesine yapılmıştır. Iğdır halkının iradesine yapılan bu operasyonu kınadığımızı ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HDP olmadan hiç kimse seçimleri kazanamaz" yorumunu yapan Buldan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"31 Mart yerel seçimlerinde her türlü engellemeye rağmen, kayyım gasplarına rağmen, birçok belediyede eşbaşkanlık kazandı. İstanbul seçimleri Türkiye tarihinde bir ilktir. Faşizmin karşısına, saldırının karşısına, şiddetin karşısına, yok saymanın karşısına, inkarın karşısına, demokrasi güçlerinin birlikte karşı çıktığı bir tarih 23 Haziran seçimleridir. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de HDP olmadan hiç kimse seçimi kazanamaz bir hale geldi. Bugün de iddia ediyoruz: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz." dedi