Pervin Buldan: 'HDP seçime hazırdır'

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bir ay bile olsa HDP seçime hazırdır. Bu ülkeyi yönetmeye hazırdır. Bugün bir ülkenin ekonomik krizinden bahsederken, elbetteki bir Kürt sorunundan, çözülmeyen bir krizden, çözülmeyen bir sorundan mutlaka bahsetmemiz gerekiyor" dedi.

Pervin Buldan: 'HDP seçime hazırdır'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman 4. Olağan Kongresi bir düğün salonunda partililerin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kongreye siyasi parti, meslek örgütleri, sendika ve yöre dernekleri, Barış Anneleri, MEBYA-DER ve TUHAY-DER temsilcileri ile HDP’li milletvekillerinin de katıldığı kaydedildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kongrede yaptığı konuşmada öne çıkanlar şöyle:

“AKP ve küçük ortağı şunu bilsin ki onların hikayeleri çoktan bitti, artık yarı yolda kaldıklarını ve ilerleyemediklerini kendileri de biliyor ve bunun farkındalar. Bunun için HDP’ye saldırmaktan başka bir yol bulamıyorlar ama bunlar da beyhude çabalar.

“İlk seçimde Batman, Amed, Colemêrg, Van halkı iradesini HDP’den yana kullanacaktır”

Seçtiğiniz belediye eşbaşkanlarını görevden alıp kayyımlar atadılar. Yüz karası arıyorsanız atadığınız kayyımlara ve çaldığı, talan ettiği belediyelere bakın. Oysa Batman halkı iradesini HDP’den yana kullanmıştır. Görevde olan kayyımdan yana değil. Yapılacak olan ilk seçimde bir kez daha Batman halkı da Amed halkı, Colemêrg, Van halkı bir kez daha iradesini HDP’den yana kullanacaktır, kimsenin kuşkusu olmasın.