Pervin Buldan'dan 'Milletimi Özledim' Diyen Tansu Çiller'e Sert Yanıt

1990’lı yıllarda faili meçhullerin en çok işlendiği yılarda başbakanlık yapan Tansu Çiller’in siyasete yeniden dönmeyi planladığını açıklamasına HDP’den tepki geldi.

Pervin Buldan'dan 'Milletimi Özledim' Diyen Tansu Çiller'e Sert Yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Twitter hesabından, “Tansu Çiller siyasete geri dönüp “Ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum” demiş. Peki bizden aldıklarını nasıl geri vereceksin Tansu hanım?” mesajını paylaştı.

Pervin Buldan’ı n eşi Savaş Buldan da, Çiller’in 90’lı yıllarda “PKK’ye yardım eden iş adamlarının listesi elimize” dediği dönemde faili meçhul cinayette katledilmişti.

Dönemin Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olan Tansu Çiller’in siyasete döneceği zaman zaman konuşuluyordu ancak, Çiller yaptığı son açıklama ile söylentileri teyit etmiş oldu.

Çiller, ATV ‘de yayınlanan “Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi” programında şunları söyledi:

"Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi. Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam. Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum."