PKK Irak hükümetine 24 saat süre verdi

Şengal’de Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) bağlı bir grup, Irak hükümetine üyelerini serbest bırakması için ültimatom verdi.

PKK Irak hükümetine 24 saat süre verdi
BasNews'in edindiği bilgilere göre, kendilerine "Ezdi Gençliği" adını veren grup, 22Aralık tarihinde Abdullah Öcalan’ın ve PKK’nin yazılarının yer aldığı kitapları Şengal’de dağıtımını yapan, Irak güçleri tarafından Şengal'de gözaltına alınan üç üyesini serbest bırakması için federal hükümete 24 saat süre verdi.
 
PKK'ye bağlı Şengal Gençler Birliği isimli oluşum basında yaptığı açıklamada, "Irak hükümetini tutklu gençleri bir an önce serbest bırakmaya çağırıyoruz" denildi
 
Açıklamada, "Aramızda bir sorun çıkmasın diye sessiz kaldık ama gençler serbest bırakılmazsa sessizliğimizi bozacağız"şeklinde tehdit vari ifadelere yer verildi.
Ne olmuştu?

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) silahlı güçleri, Şengal’de gezici kütüphane yöntemiyle kendi ideoloji ve inancını halka empoze etmek için kitap dağıtıyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) 17’inci Örgütlenme Ofisi Halkla İlişkiler Yetkilisi Hadî Sifoka yaptığı açıklamada, PKK silahlı güçlerinin kandırdıkları Ezdi Kürt gençleri aracılığyla Şengal’de kitap ve broşür dağıttıklarını dile getirdi.

Hadî Sifoka açıklamasında, PKK’nin tutuklu lideri Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin paylaşıldığı kitap ve broşürleri dağıtan bir grup Ezdi Kürt gencinin Irak güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını, PKK’nin bu yöntemlerle Şengal’i daha fazla karıştırmayı hedeflediğini söyledi.

PDK’li yönetici açıklamasının devamında, PKK silahlı güçlerinin Şengal’in bir çok bölgesinde kendi ideoloji ve inancını yaygınlaştırmak için gezici kütüphaneler oluşturduklarını ifade etti.

PKK’nin Şengal’in mevcut durumunun değişeceğini çok iyi bildiğine dikat çeken Sifoka açıklamasının sonunda, PKK’nin artık Şengal’de kalamayacağını, bu nedenle kitap ve broşür dağıtarak Şengal’i daha karmaşık bir duruma çekmeye çalıştığına vurgu yaptı