PKK, KDP heyetinin Şengal’e girmesini engelledi!

PKK' ye bağlı YBŞ güçleri, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adayları ile KDP Musul Teşkilatı Sorumlusunun Şengal’i ziyaret etmesini engelledi.

PKK, KDP heyetinin Şengal’e girmesini engelledi!

Seçim kampanyaları kapsamında Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın birçok kentinde miting ve buluşmalar düzenleyen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adaylarının, Şengal’e gidişi YBŞ’li savaşçılar tarafından engellendi.

YBŞ’liler KDP Musul Teşkilatı Sorumlusu Cafer İbrahim başkanlığındaki heyetin Şerafettin türbesi yakınlarındaki Gohbel köyüne girmesine izin vermedi.

Peşmerge Güçleri Şengal Komutanlığı Komutanı Kasım Şeşo, “KDP heyeti ile Irak güçleri arasında gereken koordinasyon sağlanmıştı. Heyete bir de Iraklı askerler eşlik ediyordu. Ancak maalesef YBŞ, PKK ve sivil elbise giyen askerler, KDP heyetinin geçişine engel oldu. Bütün Ezidi halkı PKK’nin bu engeli karşısında oldukça üzgün” dedi.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Sinune Nahiyesi Müdürü Xudeda Çuke, KDP heyetinin sivil vatandaşlar tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Şengal Özerk Meclisi Başkanı Hüseyin Hacci, “KDP heyetini Irak ordusu koruyacağını KDP’nin güç getirmediğini biliyorduk. Ancak gelişlerinden bizim de haberimiz olmalıydı ki koordinasyon sağlansın. Çünkü biz de yıllardır savunuyoruz ve şehitlerimiz var” diye konuştu.

(Kaynak: Rudaw)