PKK üzerinden Kılıçdaroğlu’na HDP eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "PKK terör örgütünü destekleyen bir partinin açıkça Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı'na desteği söz konusu. Bu konuda bir izahat getirmeyenler, Cumhur İttifakı içerisindeki partilerin çelişkisi var mı yok mu bununla uğraşıyorlar" dedi.

PKK üzerinden Kılıçdaroğlu’na HDP eleştirisi

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile deprem bölgesine yeni bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve Erdoğan'ın mesaisinin önemli bir kısmını deprem konusuna ayırdığını belirtti.

Cumhur İttifakı'nın büyümesi ve gelişmesiyle ilgili temas trafiğinin yaklaşan seçimlere dönük devam ettiğini anımsatan Çelik, "Büyük Birlik Partisi, Cumhur İttifakı'nın bir parçası, yeniden Cumhurbaşkanımızı destekleyeceklerini en güçlü, kararlı bir şekilde açıkladılar. Seçimlere dönük olarak daha kuvvetli, daha kararlı, daha iyi bir şekilde hazırlıkların nasıl yapılacağına dair istişareler devam ediyor, o bakımdan her şey gayet iyi gidiyor” dedi.

“Yeniden Refah Partisi bu hafta içi dönüş yapacak”

Yeniden Refah Partisi ve Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'na davet edilmesine yönelik iddia ve eleştiriler sorulan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceğini açıklayan HÜDA PAR'a teşekkür etti.

Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin, yetkili kurullarda yapılacak değerlendirmenin ardından kararını açıklayacağını aktaran Çelik, "Yeniden Refah Partisi'nde yapılan görüşme müspet bir havada gerçekleşti. Yetkili kurullarında ivedilikle değerlendirdikten sonra bu hafta içerisinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Dolayısıyla bu görüşmelerin bu manada gayet müspet bir atmosferde ilerlediğini söylemek isterim" şeklinde konuştu.

Demokrasilerde en temel kırmızı çizginin terör olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyemeyen, PKK'yı bir terör örgütü olarak lanetlemeyen, hatta PKK terör örgütünü destekleyen bir partinin açıkça Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı'na desteği söz konusu. Bu konuda bir izahat getirmeyenler, Cumhur İttifakı içerisindeki partilerin çelişkisi var mı yok mu bununla uğraşıyorlar. Biz milletin önüne çıkarken şimdiye kadar olduğu gibi ilkelerimizi net söyledik, bundan sonra da net söylemeye devam edeceğiz.”

Çarşaf listeyle seçimlere gidilmesi yönündeki iddiaların sorulması üzerine Çelik, partiler kendi amblemiyle mi yoksa birbirlerinin listesinden mi gireceğinin teknik konular olduğunu, bunların her partiyle ayrı ayrı görüşüleceğini ifade etti.