PKK ve MSB çatışmaların bilançosunu açıkladı

PKK’nin siyasi kanadı HPG'nin açıklamasına göre, Kürt illeri ve Kürdistan Bölgesi sınırları içinde yer alan bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ile yaşanan çatışmalarda 14 asker hayatını kaybetti. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) paylaştığı bilgilere göre ise 11 PKK’li çatışmalarda hayatını kaybetti.

PKK ve MSB çatışmaların bilançosunu açıkladı

PKK ile Türk silahlı güçleri arasındaki çatışmalar Kürdistan Bölgesi sınırları dahil olmak üzere farklı alanlarda devam ediyor.

Çatışmalarla ilgili son bilançoyu paylaşan PKK’nin silahlı kanadı HPG, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Kela Memê bölgesinde 5 Türk askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

HPG'nin açıklamasında Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Avaşin ve Metina’da çıkan çatışmaların bilançosu da yer aldı. Buna göre 9 Türk askeri çatışmalarda hayatını kaybetti. Açıklamada ayrıca bölge üzerindeki kara ve hava bombardımanının devam ettiği vurgulandı.

MSB da çatışmalara dair son rakamları paylaştı. Buna göre TSK'nın operasyonları sonucunda 11 PKK’li hayatını kaybetti.

Türk ordusu 23 Nisan'da Güney Kürdistan toprakları içerisinde yer alan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da üslenmiş olan PKK’lilere karşı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla kara ve hava harekatı başlatmıştı.

Bu harekatın ardından devam eden çatışmalar nedeniyle şu ana kadar Kürdistan Bölgesi’ndeki 3 köy boşaltılmış durumda ve 50 aileyi kapsayan yaklaşık 800 köylü de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

 

Rudaw