Prof. Dr. Mahmut İlhan: Kürt İllerinde vaka sayıları gizleniyor

Prof. Dr. Mahmut İlhan: Kürt İllerinde vaka sayıları gizleniyor

Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut İlhan Diyarbakır ve diğer Kürt kentlerinde Koronavirüsün yayılmasının ana nedenlerinin insanların uyarılara itaatsizlik ettiğini ve cehaletin de vaka sayısının artışına neden olduğunu belirterek “Hükümetin kesin istatistikleri yayınlanmadığını” öne sürdü.

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 17:00 bültenine konuk olan Onkolog Prof. Dr. Mahmut ilhan, Diyarbakır ve diğer Kürt kentlerinde vaka artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümetin normalleşme sürecine girdiğini bu süreçte Kürt kentlerindeki Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut ilhan, “Kayyumla atanan belediye başkanlarıyla valiler, yeteri düzeyde insanlarla ilgilenmiyorlar. Ne kendileri bir şey yapıyor ne de kimsenin bir şey yapmasına müsaade ediyorlar” dedi.

Kürt kentlerinde kesin istatistiklerin yayılmadığını da ileri süren Prof. Dr. Mahmut ilhan,  “Cizre'de şu anda 400 Koronavirüs hastası var. Hastaların bazıları muayene için benim yanıma geliyorlar” diye konuştu.

Türkiye Sağlık bakanlığının verilerine göre, bugün 41 bin 13 test yapıldı, 1195 kişiye Covid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 15 hasta vefat ederken 1242 hasta ise iyileşti.

Toplam test sayısı 2 milyon 541 bin 903, vaka sayısı 175 bin 218, vefat sayısı 4 bin 778 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 664, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 282, iyileşen hasta sayısı 149 bin 102 oldu.