Prof. Dr. Naci Görür ‘Kesin olan şu’ diyerek deprem için uyardı!

Prof. Dr. Naci Görür, gelen “olasılık” eleştirileri üzerine “Bizim tüm söylemlerimiz olasılıklara dayanır. Kesin olanı şu: öyle veya böyle, sizin orada olmasa bile bir başka yerde bir gün deprem olacak ve binlerce canımız ölecek” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür ‘Kesin olan şu’ diyerek deprem için uyardı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat’ta yaşanan Maraş merkezli depremlerden sonra katıldığı programlar ve sosyal medya hesabı aracılığıyla sık sık bilgilendirici ve uyarıcı paylaşımlarda bulunuyor.

“Neyi duymak istiyorsa onu istiyor”

Görür, “olasılıklı açıklamalar yapılıyor” eleştirilerine, “Bir deprem ile ilgili bir tweet attığımda, kimi arkadaşlarım tweeti beğenmiyor. Neyi duymak istiyorsa onu istiyor” diyerek tepki gösterdi.

“Kesin olanı şu: Binlerce canımız ölecek”

Deprem için kesin bir şey söylenemeyeceğine dikkat çeken Naci Görür, “Kesin olanı şu: öyle veya böyle, sizin orada olmasa bile bir başka yerde bir gün deprem olacak ve binlerce canımız ölecek” dedi.

“Mücadele edelim ki canlarımız ölmesin”

“Deprem dirençli kentler” çağrısını yineleyen Prof. Dr. Naci Görür,  “Kendini, bölgeni düşünmeyi bırak ve gel  tüm milletimizin DEPREM DİRENÇLİ KENTLERE kavuşması için mücadele edelim ki canlarımız ölmesin” ifadelerine yer verdi.

Görür’ün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Bir deprem ile ilgili bir tweet attığımda, kimi arkadaşlarım tweeti beğenmiyor. Neyi duymak istiyorsa onu istiyor. Açık olarak şunu bunu söyle diyor. Keşke kesin söyleyebilsek. Bizim tüm söylemlerimiz olasılıklara dayanır. Kesin olanı şu: öyle veya böyle, sizin orada olmasa bile bir başka yerde bir gün deprem olacak ve binlerce canımız ölecek. Onun için kendini, bölgeni düşünmeyi bırak ve gel  tüm milletimizin DEPREM DİRENÇLİ KENTLERE kavuşması için mücadele edelim ki canlarımız ölmesin, sevgiyle”