Putin'den 'müzakere' açıklaması: Rusya hazır: Ukrayna ve destekçileri reddediyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki çatışmaları sona erdirmek için müzakerelere hazır olduklarını ancak Kiev ve destekçisi Batılı ülkelerin bunu reddettiğini savundu.

Putin'den 'müzakere' açıklaması: Rusya hazır: Ukrayna ve destekçileri reddediyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Rossiya 1 kanalına Ukrayna Savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmaları sona erdirmek için müzakerelere hazır olduğunu ancak Kiev ve Batılı destekçilerinin bunu reddettiğini savunan Putin, "Bütün taraflarla kabul edilebilir çözümler üzerine müzakereler yapmaya hazırız. Ama onlara bağlı. Müzakereyi reddeden biz değiliz, onlar" dedi.

Rusya'nın doğru davrandığını, ulusal çıkarlarını ve vatandaşlarını koruduğunu ileri süren Putin, "Vatandaşlarımızı korumaktan başka seçeneğimiz yok" ifadesini kullandı.

Putin, “özel askeri operasyon” diye tanımladığı Ukrayna’daki işgalin, “1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Moskova’nın Rusya’yı parçalamaya çalışan Batı bloğuna karşı ilk kez karşı karşı koyduğu bir dönüm noktası olduğunu” belirtti.

Vladimir Putin, Rusya’yı da halkının büyük çoğunluğunun birleşmiş ve savunmak istediği “eşsiz bir ülke” diye tanımladı.

Putin “Asıl olarak vatandaşlarımızın % 99,9’u ana yurdun çıkarları için her şeylerini vermeye hazır. Bunda beni şaşırtan bir şey yok. Bir kez daha Rusya’nın eşsiz bir ülke olduğuna ve müstesna bir halkımız olduğuna inandım. Bu, Rusya’nın tarihi boyunca teyit edildi” dedi.

Ukrayna'dan Putin'e tepki

Putin’in bu sözlerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanı Mihaylo Podolyak’tan yanıt gecikmedi.

Podolyak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Putin’in sözlerine yanıt verdi.

Podolyak, “Putin’in gerçeklere dönüş yapması gerekiyor. Birincisi, Rusya tek başına Ukrayna’ya saldırdı ve vatandaşlarımızı öldürüyor. Başka ülkeler, motifler, jeopolitik yok. İkincisi, Rusya müzakere istemiyor ve sorumluluktan kaçmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.