Rapor: 75 yılda 610 çocuk din adamları tarafından cinsel istismara uğradı!

Almanya’da yayımlanan bir rapor, Münster piskoposluğunda son 75 yılda 610 çocuğun din adamları tarafından cinsel istismara uğradığını ortaya koydu.

Rapor: 75 yılda 610 çocuk din adamları tarafından cinsel istismara uğradı!

Bununla birlikte yine aynı raporda, bu sayının 10 misli daha fazla olup, gerçek rakamın 6 bin civarında olabileceği endişesi paylaşıldı.

Münster Üniversitesi'ndeki görevli 5 uzman tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre son 75 yılda 610 çocukla ilgili cinsel istismar davası resmi kayıtlara geçti.

Euronews’te yer alan habere göre; 2018 yılındaki bir önceki araştırma, istismar rakamlarının sadece üçte birinin kayıtlara geçtiğini ortaya koymuştu.

Araştırmayı yöneten tarihçi Natalie Powroznik, 1945 ila 2020 arasındaki gerçek rakamın çok daha fazla olabileceğini belirterek, bu dönem içinde “5 bin ya da 6 bin kız veya erkek çocuğun Katolik din adamlarının istismarı”ndan etkilenmiş olabileceğini ifade etti.

Raporda, 183’ü rahip, toplam 196 Katolik din adamının 5 bin 700 kez istismarda bulunduğu kaydedildi.

Din adamlarının yüzde beşinin, 10'dan fazla kurbanı olan seri suçlular arasında yer aldığı kaydedilen raporda, din adamları içinde sadece yüzde 10'dan azının herhangi bir yasal sonuçla karşı karşıya kaldığının tespit edildiği vurgulandı.

Rapora göre Münster piskoposluğunda en fazla cinsel istismar vakaları 1960’lı ve1970’li yıllar arkasında yaşanırken, bu dönemde haftada ortalama iki cinsel istismarın yaşandığı kaydedildi.

İstismara uğrayan dört kişiden üçünün oğlan olduğu ve çocukların yaşlarının 10 ila 14 arasında olduğu saptandı.