Rojava heyeti, Rusya ile yapılan görüşme olumlu geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile görüşen heyette yer alan Sihanok Dibo, Rus yetkililerin Suriye’de siyasi çözüm konusunda ciddi bir tutum sergilediğini ve görüşmenin olumlu bir havada gerçekleştiğini söyledi.

Rojava heyeti, Rusya ile yapılan görüşme olumlu geçti
Resmi bir davetle Rusya’ya giden Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Özerk Yönetim heyeti Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov ve bazı Savunma Bakanlığı ile Suriye dosyasından sorumlu yetkililerle bir araya geldi.
 
Ziyarette bulunan heyet içerisinde MSD Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed, MSD Üyesi Sihanok Dibo, Cizre Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkaı Nezira Gewriye, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış ilişkiler Dairesi Eş Başkan Yardımcısı Fener El Giêt, Özerk Yönetim Moskova Temsilcisi Rêşad Bênav ve PYD Moskova Temsilcisi Ebdulselam Ali yer aldı.
 
Görüşmede konuşulan konulara ilişkin Sihanok Dibo ANHA’ya konuştu.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Suriyelilerin kendi aralarındaki diyaloğunu ve Özerk Yönetim ile Şam hükümeti arasındaki diyaloğu desteklediğini belirten açıklamasına ilişkin Sîhanok Dîbo, "Rus heyeti bu diyaloglara desteğini açıkladı ve başarılı olmayı umuyorlar" dedi.
 
Sîhanok Dîbo, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki durumun ve Suriye krizinin siyasi yollarla çözülmesinin öneminin yer aldığı BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararının görüşmenin esas içeriği olduğunu belirtti.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın MSD’yi Suriye’deki siyasi çözümün bir parçası olması konusunda ciddi bir yaklaşım sergilediğini söyleyen Sihanok Dibo, toplantıda Suriye için Özerk Yönetim tarzı adem-i merkezi yönetim modelinin tartışıldığını belirtti.
 
Dibo, ayrıca toplantıda Suriye’nin hiçbir bölgesinin insani yardımlardan uzaklaştırılmaması gerektiğinin ifade edildiğini kaydetti.