Rojava Özerk Yönetimi: 'İşgalcileri çıkarmak için birleşin'

Batı Kürdistan (Rojava Kürdistanı) Özerk Yönetimi, mevcut işgalcileri çıkarmak için Suriye’nin bütün taraflarının güçlerini birleştirmesini istedi.

Rojava Özerk Yönetimi:  'İşgalcileri çıkarmak için birleşin'

Rojava Özerk Yönetimi’nden çağrı, Suriye’deki bütün taraflar güçlerini işgalcileri çıkarmak için birleştirmesini istedi.

Rojava Özerk Yönetimi’nin bugün sosyal medya platformu Facebook üzerinden yapılan açıklamasında Efrin’in işgal edilmesine ilişkin mesaj paylaşıldı. Söz konusu mesajda,” Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nden Türkiye ve ona bağlı kiralık silahlı grupların Efrin’de neler yaptıklarının, hangi suçları işlediklerinin bilinmesi için bağımsız ve uluslararası araştırma kurulu oluşturulmasını istiyoruz. Aynı zamanda, zorla yerinden edilen 7 binden fazla sivilin yani yerli halkın sorunlarına çözüm bulunması için çalışmaların yapılması, yine yerinden edilenlerin şartlarının iyileştirilmesi, kente dışarıdan yerleştirilenlerin çıkarılması ve işgal ortamının ortadan kaldırılmasını istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Aynı zamanda söz konusu açıklamada şu ifadeler de yer aldı, “Suriye’deki bütün taraflara bütün işgalcilerin ilk olarak da Türkiye’nin çıkarılması için bütün güçlerini birleştirmelerini istiyoruz. Türkiye, Suriye krizinin çözülmesi çabalarına zarar verip Suriye halkının acılarının artmasına sebep oldu.”