Rojava Özerk Yönetimi IŞİD'li ailelerin çocuklarını Rusya'ya teslim etti

Rojava Özerk Yönetimi, IŞİD’li ailelere mensup 35 çocuğu Rusya’ya teslim etti.

Rojava Özerk Yönetimi IŞİD'li ailelerin çocuklarını Rusya'ya teslim etti

Rusya Çocuk Hakları Komiseri Anna Kuznetsova öncülüğündeki Rusya heyeti bugün,Rojava'nın Kamışlo kentine resmi bir ziyarette bulunarak, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulkerim Ömer ile bir araya geldi.

Her iki taraf arasında süren uzun bir toplantı sonrası çocuklar teslim edildi. Daha sonra konuya ilişkin bölgesel ve uluslararası onlarca basın kuruluşunun katılımı ile basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi ve Rusya heyeti çocukların insani gerekçelerle teslim edildiğini belirtti.

Toplantıda söz alan Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerim Ömer, “Çocukların yeri radikal fikirlerin bulunduğu kamplar değil daha güzel yerlerdir. Burada teslim ettiğimiz çocukların tamamı yetim çocuklardır. Anne ve babaları IŞİD için savaşırken ölmüş. Çocukların insani bir geleceğinin olması için onları teslim etmeyi ahlaki bir görev olarak bildik” dedi.

Rusya Çocuk Hakları Komiseri Anna Kuznetsova da toplantıda yaptığı konuşmada, çocukların teslim edilmiş olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kuznetsova, “Özerk Yönetim bu çocukların teslim edilmesinde büyük bir rol oynadı. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rusyalı tüm çocukların dönüşünün sağlanması için hükümetimizin girişimlerde bulunmaya devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından çocuklar önce Şam’a ardından da Rusya’ya gitmek üzere Kamışlo Havaalanı’na götürüldü.