Rojhılat’taki gösterilerde 5 kişi daha yaşamını yitirdi

Rojhılat’ta bugün düzenlenen gösterilerde 5 kişi daha İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden üçü Sine vilayetine bağlı Diwandere kentinden.

Rojhılat’taki gösterilerde 5 kişi daha yaşamını yitirdi

Hengaw İnsan Hakları Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Kawe Hasanpur, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Rojhılat’ın birçok yerinde grev ve protestoların bugün de devam ettiğini söyledi.

Hasanpur, İran hükümet güçlerinin bazı kentlerde göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiğini aktardı.

Hengaw, bugünkü gösterilerde saat 17.30’a kadar 5 kişinin İran hükümet güçlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yaşamını yitirenlerden üçü Sine vilayetine bağlı Diwandere kentinden Cemşid Fethi, Habibullah Fethi ve Fuad Süvari adlı kişiler.

Jina Emini isimli Kürt kadının Tahran’da İran “ahlak polisi” tarafından öldürülmesinin ardından 64’üncü gününe giren gösterilerde, son 5 günde Rojhılat’ta 29 kişi yaşamını yitirdi.

Geçen salıdan bu yana Bokan’da 10, Bane’de 1, Seqiz’de 2, Sine’de 4, Kirmaşan’da 1, Sewlawa’da 1, Kamêran’da 2, Mahabad’da 4, Piranşar’da 1 ve Diwandere’de 3 kişi hayatını kaybetti.

Rojhılat’taki gösterilerde dün gece de 5 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.