Rus heyeti, Qamişlo'da HSD Komutanı ile bir araya geldi

Rus heyeti, Qamişlo'da HSD Komutanı ile bir araya geldi

Rojava’da ABD heyetinin Kürt siyasi taraflarla görüşmeleri sürerken, diğer yandan Rus yetkililerinin Şam ile Kürtler arasında diyaloğun yeniden canlanması için bir dizi toplantılar yaptığı bildiriliyor. Rus heyeti, bugün Qamişlo’da HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi ile bir araya geldiği kaydedildi.

BasNews’e konuşan Rojava Kürdistan Özerk Yönetimi’ne yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre bugün Rus yetkililerden oluşan bir heyet Qamişlo’da HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi ile bir araya geldi. Görüşmede Mazlum Ebdi'nin inisiyatifi ile gelişen PYD-ENKS arasındaki görüşmelerde gelienen aşamanın yanısıra, bölgedeki siyasi, güvenlik ve askeri durumlar ele alındı.
Adının açıklanmasını istemeyen Rojavlı kaynak, "Rus delegasyonunun, HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi ve Özerk Yönetim Danışmanı Badran Çiya Kurd'un aralarında yer aldığı Rojavalı yetkililer ile bir araya geldi. Görüşmede Kürtler arası birlik ve Suriye’de krizinde Kürt siyasi çözümü masaya yatırıldı” dedi.

Rojavalı yetkili kaynak, Ruslar, HSD komutanı ve özyönetim danışmanı arasındaki görüşmede bölgedeki askeri ve güvenlik durumu da ele alındığını sözlerine ekledi.

Rojavalı kaynak ayrıca Rusların, ENKS, Kuzey Suriye’deki birçok Arap aşiret ve Ezdi Kürt ileri gelenleri ile de bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak,  Rus heyeti Şam rejimi ile Kürtler arasında yeniden diyaloğun başlaması için bölgedeki siyasi ve etniki tarafların birlik içerisinde olması için bu tür toplantılar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Rus heyetinin, ABD’den üst düzey bir heyetin ENKS ile PYD arasında birlik çalışmalarını sürdürdüğü bir sürece denk gelmesi dikkat çekti.

 

basnews