Rus ordusu 5 sabotajcıyı öldürdüğünü açıkladı, Ukrayna anında yalanladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği iddialarının giderek daha çok attığı ve Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığdığı bir dönemde bölgeden çatışma haberi geldi.

Rus ordusu 5 sabotajcıyı öldürdüğünü açıkladı, Ukrayna anında yalanladı

Rusya, 5 kişilik Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun etkisiz hale getirildiğini duyururken, Ukrayna’dan yalanlama geldi.  

Rusya ordusu tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna sınırı yakınlarındaki Rostov bölgesinde sınırı yasadışı bir şekilde geçmeye çalışan Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun imha edildiği belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise Rusya'nın iddiasını yalanladı.

Kuleba, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'yı "yalan üreten fabrikasını derhal durdurmaya" çağırdı.

Ukrayna'nın Donetsk ile Lugansk'a saldırmadığını, Rusya sınırına sabotajcılar veya zırhlı araçlar göndermediğini, Rusya'nın topraklarını, sınır geçiş noktalarını bombalamadığını ve sabotaj eylemleri gerçekleştirmediğini belirten Kuleba, ülkesinin bunları planlamadığını da kaydetti.

Rusya Güney Askeri Bölgesi, Ukrayna'dan Rusya'ya geçmeye çalıştığı öne sürülen iki zırhlı araçla 5 kişilik "Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun etkisiz hale getirildiğini" duyurmuştu.

Ayrıca Ukrayna'dan ateşlendiği iddia edilen bir top mermisinin, Rostov bölgesindeki bir sınır kontrol noktasına isabet ettiği öne sürülmüştü.