Russia Today'den anket: Suriye'de Federe Kürt devleti istiyor musunuz?

Russia Today'den anket: Suriye'de Federe Kürt devleti istiyor musunuz?

Russia Today internet sitesi, 'Suriye'nin kuzeyinde Federe Kürt devleti istiyor musunuz' anketi yaptı. Ankete iki milyondan fazla kişi katıldı. Şu ana kadar 'evet' diyenlerin oranı yüksek.

Son günlerde İdlib üzerinden gerilen Ankara-Moskova ilişkileri sonrası Rusya medyasında Türkiye ile ilgili yaşanan tartışmaları konulara bir yenisi eklendi. 

Son günlerde peş peşe Türk askerlerinin ölüm haberlerinin geldiği ve tansiyonun giderek arttığı İdlib için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Moskova'daydı. 

Zirveden üç maddelik bir mutabakat çıktı ve bu gece yarısından itibaren ateşkesin yürürlüğe girmesi, M4 karayolunun açılması, Türk-Rus ortak devriyesi kararı alındı. Mutabakatın uygulanıp uygulanmayacağı merak konusuyken, Suriye'de Esad rejimi seçimler için de tarih verdi. 

Esad, Suriye'de 13 Nisan'da parlamento seçimlerinin yapılacağı duyuruldu. Ülkede Kürtlerin tavrı da merak konusu. Şu ana kadar uluslararası toplantılara çağrılmayan Suriyeli Kürtlerin Rojava'da özerk yönetim istedikleri biliniyor. 

Russia Today Arapça servisi de bu konunda bir anket yaptı. 'Suriye'nin kuzeyinde Federe Kürt devleti istiyor musunuz' sorusu yönetildi ve 'evet, 'hayır' diye iki seçenek yazıldı. 

Anket kısa sürede yayıldı ve şu ana kadar 2 milyon 700 bin insan ankete katılım gösterdi. Katılımcıların yüzde 57.6'sı tercihini 'EVET'ten yana kullanırken, yüzde 42.4 ise 'HAYIR dedi. 

Ankete buradan ulaşabilirsiniz