Rusya Ukrayna savaşında tansiyon yeniden yükseldi! Zelenskiy'den önemli açıklama

Rusya Ukrayna savaşı son dakika haberleri: Dün gözlerin Türkiye'ye çevrildiği ve savaşın tarafları olan Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının görüşmesinden 'Yeniden görüşme' kararlılığı çıkarken çatışma bölgelerinde ise tansiyon düşmüyor. Başkent Kiev ve Rusya'nın kontrol altına almak istediği birçok şehirde çatışmalar sürüyor. 200 bin Ukraynalı savaşmak için Avrupa'dan memleketlerine döndü. Kiev'de siren sesleri yükselirken Zelenskiy'nin verdiği son dakika bilgisine dün 100 bin Ukraynalı güvenli bölgeye aktarıldı. Diğer yandan sokak savaşı için eğitilen Ukraynalılar molotof kokteyli ile antrenman yaparken görüntülendi.

Rusya Ukrayna savaşında tansiyon yeniden yükseldi! Zelenskiy'den önemli açıklama

İki ülke arasında kalıcı barış için masa kurma çalışmaları devam ederken bir yandan da çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Dün gözlerin Türkiye'ye çevrildiği ve savaşın tarafları olan Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının görüşmesinden kalıcı bir ateşkes çıkmamasına karşın 'Yeniden görüşme' ve çözüm arayışı kararlılığı masaya damga vurmuştu. Ukrayna'daki işgal noktaları ve çatışma bölgelerinde ise tansiyon düşmüyor. Başkent Kiev'e yönelik tehdit sürerken 200 bin Ukraynalı savaşmak için Avrupa'dan Ukrayna'ya döndü. Kiev'de siren sesleri duyuldu ve Zelenskiy'nin verdiği son dakika bilgisine dün 100 bin Ukraynalı güvenli bölgeye aktarıldı. Öte yandan sokak savaşı için eğitilen Ukraynalılar molotof kokteyli ile antrenman yaparken görüntülendi.

08.30: Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

07.56: Ukrayna Savunma Bakanlığı: "Acil uçuşa yasak bölge talebimizi yineliyoruz"

06.56: Kiev'de yeniden siren sesleri yükseliyor.

04.23: 42 Cumhuriyetçi senatör, Biden'a bir mektup göndererek, Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme çağrısı yaptı.

03.59: Ukrayna, Rusya ile savaş nedeniyle 100 milyar dolar değerinde kayıplarının olduğunu bildirdi.

03.51: Zelenskiy, Rus ordusuyla savaşın devam ettiği kentlerinden son iki günde yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edildiğini söyledi.

01.47: Ukrayna Savunma Bakanlığı, 200 binden Ukrayna vatandaşının, ülkesini korumak için Avrupa'dan döndüğünü bildirdi.

01.39: Ukrayna'da kimyasal veya diğer kitle imha silahlarının geliştirilmediğini ve ülkedeki laboratuvarların Sovyet döneminden kaldığını ve "sıradan bilim"le uğraştığını belirtti.

00.39: Pentagon, Rus güçlerinin gün içinde şehrin 15 kilometre yakınına kadar geldiğini açıkladı.

00.20: ABD'li bir savunma istihbarat yetkilisi, ABD'nin 2005'ten bu yana Savunma Bakanlığı Kooperatif Tehdit Azaltma Programı kapsamında Ukrayna'daki laboratuvarlara 200 milyon dolar yatırım yaptığını belirtti ancak Rusya'nın ileri sürdüğü üzere ABD'nin Ukrayna'da biyolojik silah üretmeye çalıştığı iddialarını reddetti.

00.15: Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de siren sesleri çalıyor

SENATÖRLERDEN BIDEN'A ÇAĞRIA

BD'li 42 Cumhuriyetçi senatör, Başkan Joe Biden'a bir mektup göndererek, Polonya ve diğer NATO ülkeleriyle iş birliği yaparak Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme çağrısı yaptı. ABD Senatosunda görev yapan 42 Cumhuriyetçi senatör, Biden'a bir mektup göndererek Ukrayna'ya daha somut savunma yardımı yapması konusunda çağrıda bulundu. Joni Ernst ile Mitt Romney'nin öncülüğünü yaptığı senatörler, mektupta, Biden'ın Ukrayna'ya şu ana dek yapmış olduğu savunma yardımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu ülkeye acil ihtiyaç duyduğu savaş uçağı gönderme konusunda yönetimin yetersiz kaldığını belirtti. Mektupta, "Ukrayna'ya şu ana dek gönderdiğiniz silahlar konusunda yönetimi takdir ediyoruz fakat savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim etme konusundaki Polonya'nın opsiyonunu reddetme kararınıza hiçbir şekilde katılmıyoruz." ifadesine yer verildi.

FACEBOOK'TAN RUSYA KARARI: HAKARET İZİN VERECEK!

Edinilen son dakika bilgisine göre Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta, Ukrayna'daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vermek üzere kurallarını esnetti.

Meta İletişim Direktörü Andy Stone yaptığı yazılı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonucu, 'Rus işgalcilere ölüm' gibi normalde kurallarımızı ihlal edecek şiddet içerikli siyasi ifade türlerine geçici olarak izin veriyoruz. Rus sivillere karşı belirli içeriklere halen izin vermiyoruz." ifadesini kullandı.