Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanı Antalya'da bir araya gelecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla 10 Mart'ta Antalya Diplomasi Forumu'nda üçlü formatta görüşeceklerini açıkladı.

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanı Antalya'da bir araya gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaların başlamadan öncesinden bu yana iki tarafı bir araya getirmek için çabaladıklarını ve iki bakanla 10 Mart’ta Antalya’da bir araya geleceklerini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri Kullandı:

"Çatışmalardan önce Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarımı Antalya Diplomasi Forumu marjında bir araya getirme teklifinde bulunmuştum. Hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürdük. Savaşın ardından bu çabamızı daha da artırdık. Dün Sayın Cumhurbaşkanı Putin’le telefon görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdi. Bilahare [Rusya Dışişleri Bakanı Sergey] Lavrov Antalya’daki bu görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Aynı şekilde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da bu toplantıya katılacağını bize bildirdi. Her iki bakan Antalya’daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı, üçlü bir şekilde yapmamızı istedi. Dolayısıyla bu toplantıyı üçlü formatta, 10 Mart Perşembe günü bu toplantıyı Antalya’da gerçekleştireceğiz.