Rusya'dan 'Rojava operasyonu' açıklaması

Türkiye’nin Suriye ve Rojava’ya yönelik olası operasyonuna ilişkin konuşan Putin’in Orta Doğu Özel Temsilcisi Bogdanov, Türkiye’yi yapmayı planladığı operasyonu gerçekleştirmemesi konusunda ikna etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Rusya'dan 'Rojava operasyonu' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Rojava ve Suriye’deki olası operasyona ilişkin Türkiye ile görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Bogdanov, Ankara’yı bu operasyonu gerçekleştirmemesi konusunda ikna etmeye çalıştıklarını belirtti.

Vernişin: Ankara ile Şam arasında temas var

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ise Türkiye ile Suriye arasında olası normalleşmeyi değerlendirdi.

Vernişin, "Türkiye'de, Suriye dahil bölgedeki tüm komşu ülkeler ile ilişkilerin normalleştirilmesi ve sürdürülmesi gerektiğine dair bir anlayış var gibi görünüyor. Gelen bilgiye göre, Ankara ile Şam arasında temas var. Biz bu ilişkilerin normalleştirilmesinden yanayız. En üst düzey dahil çeşitli düzeylerde görüşmelerin organize edilmesine gelince, bu, iki egemen devletin, yani Türkiye ve Suriye'nin kararıdır" dedi.

Dün de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı.

Öte yandan yapılan yazılı açıklamada Suriye ve Rojava operasyonuna ilişkin “PKK/YPG/PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye'yi hedef alan terör saldırılarının devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılındaki Soçi Mutabakatı'na uygun şekilde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini belirtti” ifadelerine yer verilmişti.