Rusya'dan tehdit: ABD'yi yok ederiz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Rusya'nın varlığının tehdit edilmesi halinde ABD'nin 'yok edilebileceğini' dile getirdi.

Rusya'dan tehdit: ABD'yi yok ederiz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Moskova'nın 'ABD dahil herhangi bir düşmanı yok edecek altyapıya sahip olduğunu' söyledi. Rossiyskaya Gazeta'ya konuşan Patruşev, Rusya'nın varlığının tehdit edilmesi halinde ABD'nin 'yok edilebileceğini' dile getirdi.

NATO'nun Ukrayna'ya desteğini de kınayan Patruşev, şu ifadeleri kullandı:

"NATO ülkeleri çatışmanın bir tarafı. Ukrayna'yı büyük bir askeri kamp haline getirdiler. Ukrayna birliklerine silah ve mühimmat gönderiyorlar."

'ABD ve uşakları…'

Daha önce de Batı'ya yönelik eleştirel çıkışlarıyla gündeme gelen Patruşev, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "ABD ve uşakları, Rusya'ya karşı nefret tohumları ekiyor" demişti.

Washington'un kendi uydurduğu 'ayrıcalıklı olma' teorisine dayanarak uluslararası hukukta hileler yapmaya, dünyaya kendi değerlerini ve şartlarını dikte etmeye ve dayatmaya, ortaklar yerine tebaalara sahip olmaya alıştığını savundu.