Selahattin Demirtaş için yeni öneri

HDP eski milletvekili Mehmet Ali Aslan, “İstisnasız tüm tabanın Selahattin Demirtaş’ı istiyor” diyerek Demokratik Halklar Partisi’ne eş genel başkanı olmasını önerdi.

Selahattin Demirtaş için yeni öneri

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Mardin ve Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan, X hesabından “#SelahattinDemirtaşEşBaşkanOlsun” tagı ile paylaşımda bulundu.

Aslan, “Sayın Selahattin Demirtaş madem Cumhurbaşkanı adayı olabiliyordu, önünde yasal engel yoktu; O halde hay hay parti başkanı da olabilir.

İstisnasız tüm taban #SelahattinDemirtaş’ı Demokratik Halklar Partisi’nin eş genel başkanı olarak görmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Rûdaw’a konuşan Mehmet Ali Aslan, Demirtaş’ın ismini DHP olarak değiştiren partiye eş başkan olması halinde “yeni bir sinerji yakalanacağını” söyledi.

Aslan, “Benim gibi partiden ayrılan, küsen veya çekilen binlerce kişi de bu vesile ile partiye geri dönebilir ve Haziran 2015’teki seçimlerde elde edilen oy potansiyeli yakalanabilir” diye konuştu.

2016’dan beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mayıs ayındaki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde aktif politikayı bıraktığını açıklamıştı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürüme Kurulu (MYK) Ankara'daki toplantısında isim değişikliğine onay verdi.

Partinin yeni adı Demokratik Halklar Partisi oldu. Ancak resmi değişiklik 15 Ekim’deki kongre sonrasında olacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ya da resmi kısaltmasıyla Yeşil Sol Parti, 25 Kasım 2012 tarihinde Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi'nin birleşmesiyle kuruldu.

Eş sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 8 civarında oy aldı.