Sezai Temelli, sosyal medyada Kürtler'in gazabına uğradı

Sezai Temelli,  sosyal medyada Kürtler'in gazabına uğradı

Atılım Gazetesi 25’inci yılı dolayısıyla HDP'nin Bağcılar İlçe binasında gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanı Sezai Temelli'nin "Evet biz de diyoruz ki, dünyayı değiştireceğiz, Ortadoğu'yu değiştireceğiz, Türkiye’yi değiştireceğiz" şeklindeki ifadesi Kürt sosyal medya kullanıcılarının öfkeli ve alaylı eleştirilerinin hedefi oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suriye’de siyasi çözümün önünde engel olanların savaştan beslenmeye devam ettiğini söyledi ve "Mutlaka Rojava'da ortaya çıkan o siyasi irade Ortadoğu'ya, Türkiye'ye de barışı getirecek” dedi.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı, “Sadece bu iktidarı, faşizmi yıkmakla kalmayacağız. Başka bir dünyayı inşa edeceğiz" dedi, ardından devam etti:

"Ortak vatanımızda Demokratik Cumhuriyeti mutlaka birlikte inşa edeceğiz. Sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'nun da beklediği barışı birlikte var edeceğiz. Bugün Suriye'de, Rojava'da savaşı dayatanlar, siyasi çözümün önünde engel olanlar, savaştan beslenmeye devam ediyorlar. Biz de onlara diyoruz ki; nasıl ki Kobane düşmedi; mutlaka ama mutlaka Rojava'da ortaya çıkan o siyasi irade Ortadoğu'ya da, Türkiye'ye de barışı mutlaka getirecek.” 

Sitemizde yayınladığımız haberin sosyal medya hesabımızda yaptığımız paylaşımların ardından okurlarımızın eleştirilerinden bazılarını sizler için derleyip paylaşmak istedik.

Sezar Turk Benim Dayım teyzem kuzenlerim dünyayı değiştirmek için şehit olmadı !!! Benim akrabalarım birleşik Kürdistan devleti için şehit oldu defol.

Ismet Sayılgan: Bülent Ersoy'u da değiştirecekmisiniz Sezai başkan?

Arjen Havin Dünyanin en akillisi biziz.hatta dünyayi biz yönetecegiz.baskan da bizden olacak yok öyle kimseye papuc birakmayiz.saka bir yana da,bu tür laflarda kürd devlet ve hic bir hakki olmasin aklima geliyor!

Faruk Çakmak Zeki Müren de görecek mi ???

Demsar Yeşildere KURTLERIN BAŞINA ATANAN ILK KAYYUM SEZAI DIR .... KURDISTAN KÜRT DEDIGINE BAKMAYIN .ATATURK 'TE DOĞU PERINCEKTE ERDOĞAN DA KÜRT KÜRDISTAN DIYE DIYE KURTLERIN BAŞINA BELA OLDULAR . KÜRTLER ARTIK KANDIRILMASIN.

Ibrahim Billo Kürtler türkiyeyi deyiştirmek için ölmedi sezoş kürdistan toprağı için öldüler defol git geldiğin yere

Sedri Çelik Sen bir defa kendini değiştirememişsin, kalkmış dünyayı değiştireceksin.selahatin Demirtaş için bir çakıltaşı değiştirmedin,sen kim Türkiye yi değiştiren kim.selonun mirasına oturttular seni bol keseden atıp tutuyorsun.

Ramazan Td Sen önce kayümları deyiştir kürtlerin ayağına yeter fıranga olduğunuz

Deniz Tuncer Lan sıyasetın S anlamayan adam üslubumu bozmakta çekınıyorum gereksız adam dünyayı degıstırmekten sana ne Ortadoğu sana ne benım ınsanlarım sehıt düşüyor sen neden Bahs edıyorsun önce o meclisten çekılın gerızekalılar

Lidar Sivan Aklı başında bir insan yok mu bunlara söylesin her gün bir Kürt çocuğu öldürülüyor diye. Bunlar tam tiyatroluktur.

Sidar Ziyaoğlu Sen kendini değiştire bilmişmişsin ki dünya yı dehiştiresin atma recep civcivlerde yemez sezo

Egit Hesin Siz önce yürekli olun çekilin mecliste

Irfan Erdem Seni başkan yapan zihniyet utansın

Seyyid Galip Bu kafa ile kendini bile degiştiremezsin

İzzet Özdemir Dünyayi degistirmeyi bir kenara birak önce kendini Kemalizmden kurtar . Kendini degistir . Bu türleri Kürdlerin başina musallat edenlere LANET OLSUN!!!

Miran Jan Kaya Yavaş konuyu dağıtma Kürd halkı sizden sorunlara çözüm bekliyor kuru laf değil

Özgür Işkar Kendisi değişik diye dünyayı da değişik yapacağını sanıyor. ?

Resho @Resho97409049 : Ew kerên , ku Apociyan, gerillayên ku bi qehremanî jibo şerefa Kurd'a şerdikinre gotinên bê ehlaqî bêjin, tu şeref û namustiya Kurdayeti bi wanre nîne. Ev roj roja yekitiyê dijminên Kurd'a dixwazin şerên brayan bibînin. Ez behsa sezai mezai nakim. Bi qurbana neynoka Selo bibe.

Bakuri @Chrollo11715557 : kuro em Kurdistanê dixwazin. Wa xayin Sezai Temelli, ajan Sezai

Rilke @tragedy_poems : ”Ortak vatanımızda (Türkiye) Demokratik Cumhuriyeti mutlaka birlikte inşa edeceğiz.” Binicem sırtına vurucam kırbacı deh diyecem Kurdler deh :)

mir kergeci @kergeci : Sezayi Temelli,Türkiye’de on kişiyi sokaklara çıkaramıyorsa,Sezayi Demşrtaş ve diğer arkadaşlarının niye rehin alındığının hesabını soramiyorsa,Devlete ve iktidara.Dünyayı nasıl değiştireceğiz fantezisine kimse inanmaz!