Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Kürtçe acapella: Hoy Nerme

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, “Hoy Nerme” şarkısını acapella tarzında seslendirdi. Şarkı kısa süre içerisinde büyük beğeni topladı.

Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Kürtçe acapella: Hoy Nerme

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Müzik Bölümü’nün ilk mezunlarının anısına Kürtçe anonim “Hoy Nerme” şarkısını acapella tarzında yorumladı.

Yönetmenliğini Selim Uzar’ın yaptığı 24 solistin seslendirdiği şarkı, Rûpel Müzik Stürdyolarında kaydedildi.

Çekimlerini Selim Uzar ile Doğan Yüksel’in yaptığı şarkının klibi ise Youtube’ta “Bu Acapella ; Kültürümüzü,değerlerimizi unutmamak,anmak adına ve Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün  ilk mezunlarının anısı olarak yapılmıştır” notu ile paylaşıldı.

Yönetmen Selim Uzar tarafından paylaşılan şarkı, kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Şarkıyı seslendiren genç solistler ise şunlar:

Abdülkadir Subatan, Bedirhan Sakman, Beytullah Zeyrek, Çimen Çakan, Dilan Demirel, Doğan Yüksel, Emin Sevik, Gülüsüme Akduman, İbrahim Ayan, Kasım Akyol, Mehmet Şenol, Melek Dağ, Mesut Özçelik, Mizgin Külter, Necmettin Karakaş, Nurgül Abul, Rojhat Tanrıkulu, Selim Uzar, Sevcan Bayram, Şükrü Ataman, Veli Yabaş, Yusuf Sevinç, Zehra Düz ve Xerîba Acar.

Genel tanımıyla insan sesinin enstrüman olarak kullanıldığı müzik türü olan acapella, son yıllarda Kürt sanatçılar tarafından da popüler şarkıların yeniden yorumlanmasında tercih ediliyor.