SMO komutanları Rojava operasyonu için Ankara'da

Türkiye Gazetesi, SMO'cuların Rojava'ya topraklarına düzenlenecek operasyon için Ankara'ya davet edildiğini ve bilgi paylaşımı yapıldığını haberleştirdi.

SMO komutanları Rojava operasyonu için Ankara'da
Türk Ordusunun bir süredir Rojava topraklarına yönelik operasyon hazırlığında olduğu konuşulurken, sınır ötesi operasyon yetkisinin uzatılması adına Meclis'e sunulan tezkereler de bu hafta Meclis'te görüşülecek. 
 
Türk Hükümetinin Rojava'daki operasyonlar için SMO komutanlarını Ankara'ya davet ettiği belirtildi.
 
Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberede, SMO komutanları ile bilgi paylaşımı yapıldı ve askeri operasyonun 35 bin kişi ile iki ayrı koldan gerçekleştirileceği belirtildi.

Yılmaz Bilgen imzası ile yayımlanan habere göre Tel Rifat, Menbiç, Ayn İsa, Tel Temir cephelerinde görev yapacak askerlerin lokasyon ve sayıları belirlendi.

Tezkere için muhalefet partilerinin alacağı tavır da merak konusu oldu. Millet İttifakı ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener Suriye ve Irak tezkerelerine “eleştirileri saklı kalkma koşuluyla” destek vereceklerini belirtmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) nasıl bir tavır takınacağı henüz bilinmezken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ret oyu verecek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı AKP gibi tezkereye “evet” oyu verecek.