SOHR: Suriye ordusu İdlib'de ilerliyor

SOHR: Suriye ordusu İdlib'de ilerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib’in güneydoğusundaki Um Celal köyünün rejim güçlerince yoğun bombardımanlar ve üç ilerleme girişiminin ardından ele geçirildi. SOHR’un verilerine göre bölgede yaşanan çatışmalarda Türkiye destekli 29 SMO üyesi ölürken, en az 17 rejim askeri de hayatını kaybetti.

ANHA'nın haberine göre Suriye rejim güçleri dün sabah saatlerinde İdlib kırsalına yönelik havadan ve karadan yoğun bombardımanlar gerçekleştirmiş ve çok sayıda askerini bölgeye sevk etmişti.

Rejime bağlı El Vatan gazetesi de yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde rejim güçlerinin İdlib’e yönelik büyük bir harekata hazırlandığını ve harekatın her an başlayabileceğini belirtmişti.

Türkiye'ye bağlı gruplar ile Suriye rejim güçleri arasında çatışmaların devam ettiğini kaydeden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), rejim güçlerinin İdlib’in doğu ve güneydoğusunda operasyonlarını sürdürdüğünü, karadan ve havadan bombardımanların devam ettiğini belirtti.

SOHR, rejim güçlerinin 12 saatte Um Celal, Um El Tiwene, El Rabia, El Şara köyleri ile bölgedeki bazı noktaları ele geçirdiğini kaydetti.

Öte yandan SOHR, Suriye rejim güçlerinin Maaret El Numan’da bulunan Türkiye'ye ait gözlem noktasına füze atışı yaptığını, olayın detaylarına ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadığını belirtti.

Öte yandan Suriye'nin resmi haber ajansı Sana'nın muhabiri de;  Suriye Ordusu Birliklerinin, İdlib'in güneybatı kırsalındaki Um Celal, Rabie, Hraybe, Şaret el Ajayez, Bernan ve Um Tuveyne köy ve çiftçiliklerini teröristlerden temizlediğini belirtti.