Son bir ayda Millet İttifakı güç kazanmış görünüyor! İşte sonuçlar

Kamuoyu Araştırma Şirketi Metropoll’ün “Türkiye'nin Nabzı Mayıs 2021” araştırmasına göre seçmenin yüzde 43'ü Millet İttifakı’na diğer yüzde 30 8'lik kesim ise Cumhur İttifakı’na yakın olduğunu belirtti.

Son bir ayda Millet İttifakı güç kazanmış görünüyor! İşte sonuçlar

Ankette, her iki ittifaka da yakın olmayıp “Millet İttifakı’nı tercih ederim” diyenler yüzde 5, “İkisine de yakın olmayıp Cumhur İttifakı'nı seçerim” diyenler yüzde 2 oldu.

Araştırmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev onayı da soruldu. Erdoğan’ı onaylayanların  oranı yüzde 45,2 olurken onaylanmayanlar yüze 49,0 oldu.

İzleyenler arasında 18-40 yaş ile 41 ve üzeri yaş grupları arasında fark yok

Yine aynı araştırmaya göre yayınladığı videolarla günden belirleyen ve hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla arama kararı bulunan Sedat Peker'in videolarını izleyenlerin tamamı veya kısmen izleyenler bakımından 18 -40 yaş grubu ile 41 yaş ve üzeri arasında fark bulunmuyor.

Metropoll’ün sahibi Özer Sencar, Twitter’dan yaptığı değerlendirmede, "Sedat Peker’in videolarının tamamını izleyen veya kısmen izleyenler bakımından 18-40 yaş grubu ile 41 ve üzeri yaş grupları arasında fark olmadığını gördük" dedi.

Sedat Peker, videolarını özellikle 40 yaş altının izlemesi tavsiyesinde bulunuyor.

“Videolardan haberim yok" diyenlerin oranı yüzde 37,4

Araştırmada katılımcılara "Sedat Peker'in YouTube'daki videolarını izlediniz mi?" sorusu yönetildi. Videoların tümünü izleyenlerin oranı yüzde 23,6 olarak ölçüldü. "Bir kısmını" izleyenlerin oranı yüzde 25,1 olurken, "Hayır izlemedim ama haberdarım" diyenlerin oranı yüzde 13,8'de kaldı. "Videolardan haberim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 37,4 olarak belirlendi.

AK Partili seçmenin yüzde 51,5'i ”videolardan haberim yok" dedi

Videoların izlenme oranının partilere göre dağılımında ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. AK Partili seçmenin yüzde 51,5'i "videolardan haberim yok" dedi. Videolardan haberi olmadığını söyleyen Saadet Parti seçmeni oranı yüzde 29,4, MHP seçmeni oranı yüzde 28,7, HDP seçmeni oranı yüzde 23,2, CHP seçmeni oranı yüzde 20,7, İYİ Parti seçmeni oranı yüzde 19,9 olarak ölçüldü.